Protest al biochimistilor care acuza discriminare la majorarile salariale din Sanatate: Asistentii vor castiga mai bine ca noi!

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 12:15
3495 citiri
Protest al biochimistilor care acuza discriminare la majorarile salariale din Sanatate: Asistentii vor castiga mai bine ca noi!

Zeci de biochimisti de la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani au protestat, miercuri, in fata unitatii medicale, in semn de nemultumire fata de modul de aplicare a Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Ei contesta actul normativ adoptat de Guvern care prevede majorarea, de la 1 martie, a veniturilor cadrelor medicale, cu exceptia biologilor, biochimistilor, chimistilor si a personalului auxiliar din laboratoarele medicale.

"Este vorba de inechitatea salariala. Nu se mai respecta principiul 'aceeasi munca, acelasi salariu'. Asistentul, a carui munca o coordonam, va avea salariu mai mare decat noi de la 1 martie. Nu vrem sa li se micsoreze lor. Vrem sa ne creasca si noua. Noi facem munca unui medic de laborator", a afirmat chimistul principal Daniela Paraschiv, citat de Agerpres.

Protestatarii considera ca prevederile actului normativ emis de Guvern sunt discriminatorii.

Ei sustin ca, din cauza noii grile de salarizare, un biolog, biochimist si chimist principal, cu studii superioare, care are cel putin noua ani vechime, va avea salariul la nivelul unui asistent medical.

Sindicalistii sustin protestul: Ne-am izbit insa de un zid de nepasare sau de nepricepere

Intr-o poastare pe pagina de Facebook, Federatia Sanitas se declara solidara cu protestatarii si toti angajatii din sistemul de sanatate nemultumiti de inechitatile create de Legea Salarizarii.

"Organizatia noastra a sustinut pe tot parcursul legislativ revendicarile juste ale biochimistilor, biologilor si chimistilor cu studii superioare cu aceeasi convingere cu care a argumentat toate celelalte nedreptati implementate de noile reglementari salariale.

Ne-am izbit insa de un zid de nepasare in zona actualei puteri, sau poate, de un zid de nepricepere, astfel ca, desi am atras permanent atentia ca vor incepe proteste spontane in nenumarate locuri de munca din sistemul sanitar si de asistenta sociala, proteste ce nu vor mai putea fi controlate sau stinse cu simple promisiuni, guvernantii si parlamentarii coalitiei aflate la conducerea tarii au ales sa ne ignore si sa isi duca la bun sfarsit planul de invrajbire a salariatilor din sistemele mai sus amintite", arata Sanitas.

Citeste si De la 1 martie, medicii si asistentele vor avea salarii "aproape europene": Cine pierde, cine castiga si de unde bani?

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...