Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

Duminica, 10 August 2014, ora 20:03
40521 citiri
Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"
Foto: Facebook/ Antena 3

"Plimbarea" anuntata de Antena 3 in fata Palatului Cotroceni a degenerat in violente, duminica dupa-amiaza, jurnalisti ai postului de televiziune B1 Tv fiind agresati.

Traficul a fost blocat in zona timp de circa trei ore, iar o jurnalista a B1 TV a fost lovita cu piciorul in spate de un protestatar, in timp ce un cameraman a fost la randul sau agresat si bruscat. Si ceilalti reprezentanti mass-media care nu sunt de la Antena 3 au fost jigniti si injurati de protestatari si nu li s-a permis o perioada sa stea in zona.

In schimb, Antena 3 a transmis ca unii oameni sunt "mai agitati" din cauza caldurii, care "si-a spus cuvantul", dar ca "plimbarea" este una pasnica, iar reprezentantii Jandarmeriei au spus si ei ca a fost vorba despre o "plimbare".

Incidentele de la Cotroceni au avut loc inaintea orei 17.00, ora la care vedetele postului de televiziune Antena 3 anuntau ca "se vor plimba" in zona palatului prezidential.

"Plimbarea", insa, a luat forma unui adevarat protest, sute de oameni ocupand trotuarul si blocand partea carosabila cu pancarte in maini. De asemenea, au scandat lozinci anti-Basescu, fara a avea autorizatie pentru o astfel de manifestatie publica.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, principalele evenimente si declaratii:

19:40 - Mircea Badea deplange agresarea jurnalistei B1 TV si afirma ca, daca ar fi fost de fata, acel lucru nu s-ar fi intamplat: "E regretabil ce s-a intamplat cu doamna reporter de la B1 si e foarte bine ca a intervenit tanarul acela. Incidentul a avut loc la 16.30, la Leu, iar eu am ajuns, asa cum anuntasem, la ora 17.00, la Gradina Botanica. In prezenta mea, nu s-ar fi intamplat nimic de genul acela. Au mai fost cateva tensiuni minore pe parcurs, pe care le-am dezamorsat imediat".

19:35 - "Multumim tuturor celor care simt ca noi si care se exprima ca atare. In mod cert nu suntem singuri. Iar sfarsitul nu e aici", a scris Mircea Badea pe Facebook.

19:25 - Manifestantii incep sa plece spre case.

19:12 - Mihai Gadea vorbeste despre confiscari si abuzuri.

"I-am invitat pe oameni sa-si spuna parerea de a lungul timpului. La ce s-a intamplat cu aceasta confiscare a Antenei 3 a fost ceva ce a depasit orice limita si de aceea am decis sa iesim sa ne plimbam. Ce e aici e un fenomen. Basescu sa inteleaga ca trebuie sa inceteze cu abuzurile, cu modul acesta abject de a se purta cu oamenii si sa ramana in functie cand nimeni nu-l mai vrea. Daca nu inceteaza cu abuzurile, mai iesim si la alte plimbari", a spus jurnalistul Antena 3.

19:09 - "Victor Ponta si ministrul de Interne Gabriel Oprea trebuie sa dea explicatii imediate in legatura cu agresarea unui jurnalist intr-un loc public, la o asa-zisa plimbare transformata intr-un pseudo-miting.

Libertatea de exprimare ar trebui protejata indiferent daca esti sau nu de acord cu ideea exprimata de un jurnalist.

Oare libertatea presei promisa de Victor Ponta nu inseamna si integritatea fizica a oricarui jurnalist, indiferent daca este de acord sau nu cu minunata sa politica guvernamentala? Astept cu nerabdare reactia primului ministru, a ministrului de Interne si a purtatorului de cuvant al PSD", a scris si Alina Gorghiu, pe contul sau de Facebook.

19:00 - "De cand da Antena 3 ordine jandarmilor? Jurnalisti de la alte televiziuni au fost agresati sub privirele ingaduitoare ale jandarmilor lui Ponta. Victor Ponta vrea sa ajunga presedinte cu ajutorul trustului unui infractor si tolereaza agresiunile impotriva jurnalistilor neafiliati PSD. Ponta apara libertatea de exprimare a presei in functie de interesul personal", a scris Monica Macovei, pe contul sau de Facebook.

18:50 - "Oamenii simt nevoia ca cineva sa-i asculte din cand in cand si astazi i-am vazut pe toti colegii dvs. si acest lucru e de remarcat ca au fost acolo toti, ne pare rau ca nu am putut sa va insotim noi pe dvs. acolo. A fost o lectie", a spus senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aflata in platoul Antena 3.

18:40 - "Este un mesaj destul de clar. Este probabil dorinta multor oameni de a se plimba si cu aceasta ocazie sa exprime niste lucruri in care cred", a spus Mircea Badea.

18:25 - Majoritatea participantilor la manifestatie sunt pensionari, potrivit Agerpres.

18:19 - "Duminica, incepand cu ora 17.00, are loc 'Plimbarea libertatii' la Palatul Cotroceni. Rsp la acest sms chiar si cu un beep si confirmati prezenta dvs. acolo", se arata intr-un sms transmis zilele acestea, potrivit B1 TV.

18:15 - La protest participa si social-democratul Codrin Stefanescu, europarlamentarul Mircea Diaconu si senatorul PC Cristiana Anghel, arata Hotnews, care informeaza ca strada este blocata in zona Gradinii Botanice, unde mijloacele de transport in comun nu pot inainta.

18:02 - Mircea Badea ii indeamna pe oameni sa treaca pe trotuar: "Nu am organizat niciun fel de eveniment, am anuntat ca vin sa ma plimb in zona Palatului Cotroceni".

17:58 - La manifestatie participa si oameni care sunt pro-Basescu. De asemenea, la plimbare oamenii au ajuns si cu copiii.

17:55 - Oamenii scandeaza "Antena 3 e aici".

17:50 - La plimbare participa si candidatul independent la prezidentiale Ioan Ghise, care strange astfel semnaturi pentru candidatura la Presedintie, potrivit Adevarul.

17:48 - Pe tricoul lui Mircea Badea scrie "Justitia executa ordine si oamenii".

17:45 - "P.S. Inteleg ca basistii descreierati se leaga de cuvantul protest. E plimbare, basisti imbecili. In tara asta nici cand te linseaza regimul autoritar Basescu nu ai drepturi?", a scris jurnalistul Antena 3 Radu Tudor, pe site-ul sau, dupa ce, sambata, chemase oamenii "sa protestati la Cotroceni, la ora 17.00".

17:39 - Exista un conflict, aparent intre protestatari si un grup de sustinatori, a fost nevoie de interventia catorva jandarmi.

17:35 - Mihai Gadea a iesit din "marea" de oameni si a intrat in masina.

17:30 - Postul de televiziune B1 TV a anuntat ca se va depune plangere impotriva agresorului.

17:25 - A fost blocata Soseaua Panduri.

17:17 - Romania TV transmite ca au intervenit jandarmii si ca fortele de ordine au fost suplimentate.

17:10 - Un jurnalist Realitatea TV, care a aparat-o pe jurnalista B1 TV, si-a scos cubul cu sigla televiziunii de pe microfon, pentru a nu fi identificat la ce televiziune lucreaza.

17:07 - "Nu avem cunostinta despre acest fapt, persoana nu a fost semnalata, situatia se calmase", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Anca Voicescu, la B1 TV.

Aceasta a precizat ca sunt efective suficiente de jandarmi la fata locului.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a precizat ca manifestatia este "o plimbare de seara".

17:08 - Manifestantii se plimba in ambele parti ale drumului, iar protestatarii striga "iesi afara, javra ordinara". Unele surse indica deja peste 2.000 de oameni.

17:07 - Antena 3 a facut un apel sa fie o plimbare, asa cum au dorit-o ei, "o plimbare linistita, o plimbare care sa traga un semnal de alarma".

17:05 - Mircea Badea si Mihai Gadea sunt aplaudati. Strada este complet inchisa.

16:58 - In piata sunt cateva sute de oameni.

16:55 - La Antena 3 situatia este prezentata ca fiind fara probleme. "Caldura isi spune cuvantul si unii oameni sunt mai agitati, dar nu a fost nimic grav si plimbarea este una pasnica".

16:49 - Agresorul jurnalistei de la B1 TV a intrebat-o "la ce serviciu secret lucrati, sunteti de la DNA?"

16:46 - Totodata, un cameraman a fost si el bruscat de protestatari.

16:40 - O jurnalista a postului de televiziune B1 TV a fost jignita si agresata fizic de un protestatar. Agresorul este o persoana in varsta.

16:30 - Sustinatorii Antena 3 au inceput sa se stranga in zona Palatului Cotroceni.

Voiculescu, 10 ani la inchisoare. Vedetele Antena 3 merg "la plimbare", la Cotroceni (Video)

Sentinta in dosarul ICA de vineri nu a insemnat doar incarcerarea lui Dan Voiculescu, ci si un sechestru pus pe sediul Antena 1 si Antena 3, ceea ce a determinat jurnalistii si vedetele celor doua posturi sa realizeze o transmisiune maraton, in care sa isi manifeste nemultumirea fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, Mircea Badea si ulterior alte celebritati ale postului, Mihai Gadea, Dana Grecu, Razvan Dumitrescu, au anuntat ca duminica, 10 august, incepand cu ora 17, se vor "plimba" in jurul Palatului Cotroceni.

Reprezentantii Antena 3 s-au ferit sa invite deschis lumea sa li se alature, pentru ca un protest neautorizat ar putea fi sanctionat de politie, de aceea au folosit termenul de plimbare, care este libera si nerestrictionata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#plimbare Antena 3, #proteste Antena 3 Cotroceni, #jurnalisti B1 Tv linsati Cotroceni , #proteste