Protest anti-Basescu la Universitate, ziua 2: Curtea Constitutionala e Basisto-penala

Miercuri, 22 August 2012, ora 21:23
5719 citiri
Protest anti-Basescu la Universitate, ziua 2: Curtea Constitutionala e Basisto-penala
Foto: Ziare.com/Diana Robu

Peste 200 de persoane participa, miercuri seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, la un miting impotriva lui Traian Basescu, dar si a Curtii Constitutionale (CC) care a invalidat referendumul privind demiterea presedintelui suspendat.

Protestatarii, adunati pe trotuarul dinspre Teatrul National, scandeaza "Jos Basescu!" si agita pancarte cu mesaje contra presedintelui suspendat si a judecatorilor CC, printre care "Curtea Constitutionala este Basisto-penala" si "Aspazia, esti o tradatoare".

In zona se afla si jandarmi, pentru mentinerea ordinii. Insa, desi manifestantii au rupt din nou gardurile si au intrat pe carosabil, jandarmii nu au intervenit. Politistii de la Rutiera au deviat traficul, fiind blocate ambele sensuri.

A fost nevoie si de interventia medicilor de pe ambulanta, unei femei care suferea de epilepsie facandu-i-se rau si lesinand.

Proteste anti-Basescu si anti-SUA la Universitate - Decizia CCR a scos sute de oameni in strada

Cateva sute de oameni au protestat la Universitate si marti, dupa aflarea deciziei CC referitoare la referendum. Participantii la miting au ocupat temporar carosabilul, in cursul serii, dupa ce au daramat gardurile de la marginea trotuarului.

Mai multi oameni au venit si cu pancarte cu mesaje anti-SUA, considerand ca Basescu a fost reinstalat din dorinta americanilor.

"Rusine dle Obama, rusine dle Gittenstein! Romania nu este Afganistan, Romania nu este Irak, Romania nu este Serbia. Intelegerea pe care o aveti dvs. cu Traian Basescu nu este intelegere cu noi. Unde e frauda, dle Gordon?", a spus, la Antena 3, o protestatara, care a mentionat totodata ca e dezamagita de USL ca a acceptat pragul pentru referendum si ca permite procurorilor sa-i ancheteze pe oameni.

Tot marti, cateva zeci de sustinatori ai lui Traian Basescu s-au adunat in Piata Victoriei si au protestat contra guvernului si a premierului Victor Ponta.

#miting protest, #miting anti Basescu, #piata universitatii , #proteste