Protest dupa uciderea ursului la Sibiu: Demisia in masa! (Video)

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 11:58
16798 citiri
Protest dupa uciderea ursului la Sibiu: Demisia in masa! (Video)
Foto: Digi 24

Ucidererea puiului de urs din Sibiu a starnit un val de nemultumire, iar vineri seara se anunta un protest prin care se cere demisia autoritatilor.

Asociatia "Romania fara ei" din Bucuresti a anuntat pe Facebook ca va organiza vineri seara un protest, in Piata Mare din Sibiu, si va cere demisia autoritatilor responsabile de uciderea ursului.

"In numele ursuletului ucis cerem autoritatilor sa isi dea demisia. Cerem procuraturii sa se autosesizeze pentru crima, comisa impotriva unui animal nevinovat, protejat. In cinci ani in Sibiu s-au comis trei astfel de crime si nu s-a facut nimic.

Ursuletul este vinovat in ochii vostri pentru ca nu a putut sa se tranchilizeze singur. Sibienii cu constiinta civica haideti sa cerem demisia in masa a autoritatilor din Sibiu pentru modul in care a treia oara au gestionat situatia. Cerem dreptate in numele vietatilor ucise", se arata in apelul postat pe Facebook.

Pana in prezent, 625 de persoane au anuntat ca sunt interesate de acest protest.

Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Sibiu, a declarat ca "deocamdata nu s-a inregistrat nicio cerere pentru un asemenea protest".

Pana vineri, la Sibiu, va fi iluminata in rosu fatada Teatrului pentru Copii si Tineret "Gong", in amintirea ursului ucis miercuri.

Ursul care s-a plimbat cateva ore prin oras miercuri, chiar si prin Piata Mare din centrul istoric, a fost impuscat dupa ce angajatii DSV au ratat tinta atunci cand au incercat sa tranchilizeze animalul. Prefectul Cristian Roman a declarat, miercuri, ca ursul ajunsese nu doar pe casele oamenilor, ci si in curtea unei fabrici de mobila, punand in pericol viata a 50 de muncitori care erau la serviciu.

Iata cum se intampla in tarile civilizate in astfel de situatii

Potrivit prefectului de Sibiu, s-a deschis un dosar penal, insa este vorba doar despre o chestiune procedurala pentru ca s-a folosit in incident o arma de foc.

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) a anuntat ca miercuri, depune la Parchetul General, o plangere penala impotriva celor responsabili de impuscarea ursului, a declarat presedintele fondator al Federatiei, fostul senator Marius Marinescu.

In urma cu cinci ani, autoritatile sibiene au mai fost intr-o alerta similara, dupa ce un tigru a evadat de la Zoo. Ulterior, tigrul a fost omorat tot prin impuscare, dupa ce acesta s-a plimbat prin cartierul Valea Aurie, din apropierea parcului Zoo.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#urs ucis Sibiu protest, #pui urs ucis Sibiu, #urs ucis Sibiu , #proteste