Construirea moscheii din Bucuresti scoate oamenii in strada - protest la Piata Universitatii

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 21:26
13910 citiri
Construirea moscheii din Bucuresti scoate oamenii in strada - protest la Piata Universitatii
Foto: Facebook/ Nu vrem mega-moschee in Bucuresti

O manifestatie de protest fata de constructia unei moschei in Bucuresti va avea loc luni seara, incepand cu ora 19.00, in Piata Universitatii, la eveniment anuntandu-si prezenta, pana duminica seara, cel putin pe Facebook, peste 1.700 de persoane.

"In Piata Universitatii (la statuia lui Mihai Viteazul) va avea loc o manifestatie publica a cetatenilor, care nu sunt de acord cu constructia Mega Moscheei in Bucuresti si cu islamizarea Romaniei. Manifestatia este aprobata de Primaria Municipiului Bucuresti", se arata pe pagina de Facebook Manifestatie "Nu vrem mega-moschee in Bucuresti".

Sunteti de acord cu construirea moscheii din Bucuresti? - Sondaj Ziare.com

Organizatorii evenimentului sustin ca nu vor "mega-moschee" in capitala tarii si ca vor "o dezbatere publica serioasa pe acesta tema".

"Cerem Guvernului abrogarea HG 372/2015 printr-o Ordonanta de urgenta prin care terenul in suprafata de 11.295 mp sa revina in proprietatea privata a statului.

Daca Guvernul nu binevoieste sa abroge HG 372/2015, vrem ca bucurestenii sa se poata macar exprima cat se poate de democratic in cadrul unui referendul local daca sunt sau NU de acord cu construirea acestei moschei", mai sustin organizatorii evenimentului.

Totodata, acestia au cerut Primariei Capitalei "sa nu elibereze avizele necesare si sa nu emita autorizatia de construire pentru moschee".

Ponta, despre moscheea uriasa din Bucuresti: Am pus in aplicare o intelegere discutata de Basescu

"Luna trecuta, premierul Victor Ponta, cel care nu de mult s-a declarat mandru ca este roman si ortodox si actualmente sa bucura de ospitalitatea Turciei, a dat unda verde construirii celei mai mari moschei din Uniunea Europeana in Bucuresti, Romania (Hotarararea de Guvern 372/2015).

Pentru a realiza acest mega proiect, statul roman a donat (gratuit) un teren de 11.295 mp pe langa RomExpo/Casa Presei Libere.

La prima citire parea destul de socanta stirea: Romania este una din tarile din UE cu cel mai mic numar de musulmani, iar musulmani din Romania traiesc intr-o majoritate covarsitoare in Dobrogea si nu in Bucuresti, unde ei sunt doar 10.000 la numar si care au, conform ambasadorul turc, deja 22 de moschei si locasuri de rugaciuni. Pentru ce in lumea se construeste la Bucuresti CEA MAI MARE MOSCHEE din EUROPA?", mai sustin organizatorii.

De altfel, acestia mai atrag atentia ca terenul donat pe care ar urma sa fie construita moscheea valoreaza 4 milioane de euro si ca s-au strans semnaturi impotriva constructiei moscheii.

Basescu, despre moscheea de la Bucuresti si "Biserica Turnatorul Voiculescu"

Anuntul construirii celei mai mari moschei din Europa in Bucuresti a starnit reactii vehemente, inclusiv din partea fostului presedinte Traian Basescu, mai ales ca stirea a venit in contextul in care Victor Ponta s-a tratat la genunchi in Turcia, unde a stat peste trei saptamani.

Fostul sef SRI il contrazice pe Basescu: Moscheea nu e un pericol pentru romani

In schimb, prim-ministrul s-a justificat prin faptul ca a pus in aplicare "o intelegere discutata cu Basescu". La randul sau, fostul sef al SRI George Maior a contrazis temerile fostului sef de stat privind constructia moscheii, precizand ca "nu e un pericol pentru romani" si ca "fluxul de persoane de origini musulmane va fi acelasi".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#protest moschee Bucuresti, #manifestatie moschee Bucuresti, #constructie moschee Bucuresti, #mega moschee Bucuresti , #proteste