Protest in centrul Capitalei, langa restaurantul unde cineaza popularii europeni

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 20:22
4962 citiri
Protest in centrul Capitalei, langa restaurantul unde cineaza popularii europeni
Foto: Antena 3

Liderii popularilor europeni au fost intampinati cu proteste la Bucuresti. Cateva zeci de membri ai unor ONG-uri demonstreaza marti seara in Centrul Istoric, langa Carul cu Bere, unde sefii PPE se intalnesc la o cina cu specific romanesc.

Manifestantii striga impotriva lui Traian Basescu, a lui Jose Barroso si a Angelei Merkel. Printre cei nemultumiti se afla si celebrul domn care a fluturat tricolorul la protestele de la Piata Universitatii din vara.

Conform Digi 24, inainte de intalnirea popularilor europeni, localul a fost verificat si cu caine care sa depisteze eventualii explozibili.

In Carul cu Bere a fost vazuta intrand, marti seara, si fiica presedintelui, Elena Basescu. Cei prezenti in local trag cu ochiul si la meciul Olanda - Romania.

Kelemen Hunor a stat de vorba cu ziaristii stransi in fata localului, el povestind cate ceva despre atmosfera din interior: "Lumea se simte foarte bine". Popularii europeni "au o parere foarte buna despre local, si despre Romania la fel", a declarat el. In ceea ce priveste reactia strainilor fata de protest, "asa e intr-o tara democratica, se intampla si la case mai mari", a spus el, mentionand ca "nimeni nu a fost deranjat de proteste".

Manifestantii, care protesteaza fara autorizatie, conform Realitatea TV, scandeaza "Nu vrem guvernator, vrem presedinte ales de popor!", "7.400.000, fara presedinte", "E protestul nostru impotriva masurilor de austeritate. Stam cat putem", "Romani iesiti in strada. Spuneti NU austeritatii cand stapanii Europei sunt la noi".

Exista si un grup care a venit cu o pancarta pe care se regaseste o fotografie a lui Adolf Hitler, alaturi de cancelarul german Angela Merkel, careia i s-a desenat o mustata.

Ponta, despre Congresul PPE: Premierii europeni vor afla cum stau lucrurile in Romania

La un moment dat, oamenii au incercat sa intre in restaurantul in care se aflau oficialii europeni, dar au fost impiedicati de jandarmi.

Bucurestiul este, timp de trei zile, incepand de miercuri, gazda Congresului Partidului Popular European. Vor fi prezenti 1.200 de populari din 40 de tari - lideri din mai multe state europene, reprezentanti ai Parlamentului si ai Comisiei de la Bruxelles.

Antonescu: Ma voi intalni cu delegatia PPE in calitate de presedinte al Senatului

Astfel, conform organizatorilor, 16 sefi de stat si de guvern au fost invitati la reuniunea din 16-18 octombrie, intre care sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

USL il acuza pe Basescu de incalcarea Constitutiei prin prezenta la Congresul PPE

Presedintele Comisiei Europene Jose Barroso, presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, cancelarul Angela Merkel, dar si Traian Basescu vor lua cuvantul in cadrul sesiunii plenare. La intalnire participa si fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#protest PPE Bucuresti, #protest Basescu PPE restaurant , #proteste
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca protestatarii sunt membri de ONG-uri
Poza JE
JE
rank 5
O singura intrebare.