Protest cu huiduieli in fata Parlamentui in timp ce PSD forteaza votul pe modificarile Codului Penal

Luni, 18 Iunie 2018, ora 20:39
29177 citiri
Protest cu huiduieli in fata Parlamentui in timp ce PSD forteaza votul pe modificarile Codului Penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat, luni, in fata Palatului Parlamentului, in semn de protest fata de modificarile Codului de procedura penala.

Oamenii au pus o inregistrare de la evenimentul de luni de pe Arena Nationala, dedicat Simonei Halep, unde primarul general al Capitalei Gabriela Firea a fost huiduita de cei din tribune in momentul in care edilul si-a inceput discursul.

Camera Deputatilor e for decizional si proiectul a intrat deja la vot dupa un simulacru de dezbatere de doar o ora.

Vezi aici cum au fost dezbatute si sunt votate modificarile dorite de PSD-ALDE la Codul Penal

Raportul, adoptat de Comisia Iordache in aceeasi zi

Comisia pentru legile Justitiei a adoptat, in sedinta de luni de la ora 12.00, raport favorabil pentru initiativa care aduce modificari Codului de procedura penala.

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a anuntat in plenul de luni al Camerei Deputatilor, inaintea votului final pe aceasta initiativa, ca PNL va sesiza la Curtea Constitutionala asupra proiectului care aduce modificari Codului de procedura penala.

La sedinta Biroului permanent, de la ora 14:00, unde a fost aprobata introducerea proiectului pe ordinea de zi a plenului de luni al Camerei, PNL si USR au parasit sala, in semn de protest, sustinand ca PSD-ALDE a incalcat regulamentul deoarece initiativa era inca in dezbatere la Comisia speciala pentru Legile Justitiei.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat ca este "o agresiune asupra statului de drept" faptul ca proiectul privind Codul de procedura penala a fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor inainte de a avea un raport de la comisia de specialitate.

La randul lor, deputatii PMP au cerut amanarea cu doua zile a dezbaterilor, pana la plenul de miercuri, insa solicitarea a fost respinsa de majoritatea PSD-ALDE.

"Astazi are loc o noua agresiune asupra statului de drept in Parlamentul Romaniei. Este o incercare evidenta de presiune si intimidare a judecatorilor", a afirmat presedintele USR, Dan Barna, la Parlament.

Acestuia i s-au alaturat mai multi deputati USR, toti imbracati in tricouri albe, cu mesajul "Fara penali in functii publice", cu referire la initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei astfel incat persoanele condamnate penal sa nu mai poata ocupa functii si demnitati publice. Parlamentarii USR au purtat tricourile si in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protest parlament vot Cod Penal , #proteste