Protest in fata Primariei Capitalei

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 14:43
2085 citiri
Protest in fata Primariei Capitalei
Foto: Digi24

Zeci de persoane protesteaza, joi, in fata Primariei Capitalei, fata de interzicerea participarii cetatenilor la sedintele publice ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Sedintele consiliului local sunt publice, insa din lipsa de spatiu Primaria Bucuresti a fost nevoita sa interzica accesul cetatenilor in sala de sedinta si le-a instalat acestora mai multe monitoare pe care sa poata urmari intrunirea CGMB, potrivit Digi 24.

Oamenii sunt nemultumiti si spun ca nu vor sa urmareasca sedinta de consiliu la televizor, ci sa participe la intruniri si sa-si manifeste opiniile si nemultumirile, asa cum ar fi normal.

"Protestul este un raspuns fata de lipsa de transparenta a Primariei Generale manifestata prin interzicerea accesului cetatenilor la sedintele de consiliu, desi Legea administratiei publice stipuleaza caracterul public al acestor sedinte. Invocand lipsa de spatiu, primarul general Sorin Oprescu a decis redirectionarea cetatenilor care vor sa participe la sedintele publice catre fosta cantina a Primariei Generale, unde au fost montate televizoare pentru vizionarea sedintelor de consiliu", se arata intr-un comunicat al organizatorilor protestului - Centrul de Resurse pentru participare publica si Agentia de Monitorizare a Presei ActiveWatch.

"Organizatiile initiatoare acuza Primaria si CGMB ca, la adapostul lipsei de transparenta, voteaza proiecte controversate departe de ochii bucurestenilor. Peste 50 de cetateni vor participa la protest pentru a intreba fiecare consilier in parte ce are de ascuns tolerand decizia primarului Sorin Oprescu de a nu permite accesul in sala de consiliu", se mai arata in comunicatul citat.

I.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#protest Primaria Capitalei, #participare cetateni sedinte Consiliu, #acces public consiliu general Bucuresti , #proteste