Protest in Piata Romana din Bucuresti fata de problema cainilor maidanezi

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 09:45
2937 citiri
Protest in Piata Romana din Bucuresti fata de problema cainilor maidanezi
Foto: Libertatea

Un protest de amploare va avea loc vineri seara, la 19.00, in Piata Romana din Bucuresti. Aici se vor aduna toti cei care sunt nemultumiti de prezenta cainilor maidanezi pe strazile din Bucuresti.

"Sute de parinti si copii vor manifesta in cadrul unui protest organizat vineri, 06 septembrie, in Piata Romana, incepand cu ora 19.00, in memoria lui Ionut si in numele tuturor celor traumatizati de cainii lasati la voia intamplarii pe strazi. Cerem autoritatilor o solutie demna de o tara europeana a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primarii) sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea dreptului la viata, liniste si siguranta! Nu vrem si alte victime mutilate si ucise de caini fara stapani. Si noi iubim cainii, dar mai presus de caini, ne iubim copiii", se arata intr-un comunicat de presa remis de comunitatea online de parinti Desprecopii.com, impreuna cu Asociatia Pro Civilizatie.

Iohannis: Eutanasierea cainilor, o barbarie inutila - ce masuri a luat la Sibiu

La protest, se vor aprinde mai multe candele in memoria lui Ionut, baietelul de patru ani care a murit sfasiat de caini.

2.100 de persoane au confirmat online prezenta la acest protest.

Mama copilului ucis a postat la randul sau pe Facebook un mesaj care face referire la un pasaj din Constitutie prin care este garantata integritatea fizica si psihica a unei persoane.

"Sa citim putin Constitutia Romaniei. Articolul 1 aliniatul 5 si Articolul 22 Aliniatul 1 si 2. As vrea sa inteleg cum se garanteaza 'integritatea fizica si psihica a unei persoane' din moment ce haitele salbatice de bestii ucid fiinte lipsite de aparare!?!?", se arata in postarea de pe site-ul de socializare al Andreei Felicia Anghel.

Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a anuntat ca de luni va incepe strangerea cainilor de pe strazile Capitalei. Numarul hingherilor a fost ridicat la 50. Ulterior, daca propunerea va trece de consiliul general, se va organiza si un referendum, pe 6 octombrie, pentru ca oamenii sa se pronunte fata de eutanasierea animalelor dupa sapte zile de stat in adapostul primariei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#caini protest Piata Romana, #antimaidanezi eutanasiere protest , #proteste