Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 17:50
5507 citiri
Protest la Cotroceni fata de mega-moschee: Suntem crestini, nu permitem islamizarea tarii!
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii Partidului Romania Unita (PRU) protesteaza la Palatul Cotroceni, duminica, incepand cu ora 16:00, fata de construirea controversatei mega-moschei la Bucuresti.

Presedintele PRU Bogdan Diaconu, initiatorul manifestatiei, sustine ca presedintele Klaus Iohannis a dat dovada de lasitate in urma cu cateva saptamani, cand a fost in Turcia si a acceptat ridicarea lacasului de cult musulman, asa ca acum cere suspendarea sefului de stat.

Istoria viitoarei mega-moschei: Cine a batut palma cu turcii si de ce noi nu vom avea biserica la Istanbul

Reprezentantii PRU sunt nemultumiti si de faptul ca Iohannis a acceptat cotele de refugiati musulmani impuse de UE.

"Daca nu vreti mega moscheea Turciei in Bucuresti si daca nu vreti migranti musulmani in Romania va astept duminica, pe 10 aprilie, la ora 16.00, la Cotroceni (la Statuia Leu), sa ii spunem lui Iohannis ca suntem crestini, ca nu o sa permitem islamizarea tarii si ca nu avem nevoie de un presedinte vasal Turciei!", a scris Bogdan Diaconu pe pagina de Facebook a evenimentului, Protest impotriva moscheii si a migrantilor musulmani!.

Pe Facebook, peste 300 de persoane si-au anuntat prezenta la protest, iar mai mult de 1.000 s-au aratat interesate de manifestatia de la Cotroceni.

Cum va fi mega-moscheea din Bucuresti: Musulmanii au gasit un model

PRU a anuntat protestul in urma cu cateva zile, spunand ca este o "reactie la lasitatea presedintelui Iohannis care s-a comportat ca un vasal al Turciei".

"Presedintele Iohannis nu are nicio scuza pentru aceasta moschee si comite un act de rusine nationala. Mega moscheea de la Bucuresti este un afront adus istoriei crestine a neamului romanesc si o batjocura la adresa inaintasilor nostri care si-au dat viata pentru a-si apara tara de invazia Imperiului Otoman", a precizat Diaconu, intr-un comunicat postat pe site-ul partidului.

Acesta a subliniat ca presedintele Iohannis incalca prevederile constitutionale si trebuie suspendat din functie, pentru ca "permite unei puteri straine sa construiasca o mega moschee in Bucuresti care sa expuna Romania la prozelitismul islamic intr-o perioada in care acesta arunca in aer Europa, presedintele Iohannis incalca prevederile constitutionale si se impune suspendarea sa".

De asemenea, "acceptand cotele obligatorii de migranti, presedintele a incalcat articolul 3 din Constitutie: Teritoriul, ' (4) Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine'", sustine Bogdan Diaconu.

Klaus Iohannis a mers luna trecuta intr-o vizita la Ankara, unde a fost primit, pe 23 martie, de presedintele Turciei Recep Erdogan. Cei doi au anuntat, intr-o conferinta de presa comuna, ca mega-moscheea din Bucuresti este in faza de autorizatii la Primaria Capitalei.

Erdogan si Iohannis confirma: moscheea din Bucuresti, in faza de autorizatii la Primarie

Anuntul a stranit controverse in tara noastra, inclusiv pe scena politica, unul dintre cei mai vehementi critici ai moscheii si primirii de refugiati musulmani fiind fostul presedinte Traian Basescu, actul lider al partidului Miscarea Populara.

Basescu sustine ca noua moschee din Bucuresti nu trebuie sa primeasca autorizatia de construire

Basescu: Eu nu sunt un islamofob. Imi sunt dragi musulmanii la ei acasa

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#protest Cotroceni moschee, #suspendare Iohannis moschee , #proteste