Protest la Cotroceni - manifestantii ii vor dona aur lui Basescu

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 15:48
2499 citiri
Protest la Cotroceni - manifestantii ii vor dona aur lui Basescu
Foto: Arhiva

Mai multe ONG-uri impotriva exploatarii de la Rosia Montana vor protesta marti incepand cu ora 17.00 la Palatul Cotroceni si anunta ca ii vor dona presedintelui Traian Basescu piese de aur din resurse proprii, "simbol al castigului infim" pe care statul roman l-ar avea din acest proiect minier.

"Marti, 27 septembrie, intre orele 17:00 si 19:00, zece ONG-uri bucurestene organizeaza incheierea Marsului Aurului pe traseul Piata Universitatii - Piata Operei - Palatul Cotroceni (intrarea Leu).

Marsul a fost initiat in urma cu o saptamana de catre doi bacauani, care au parcurs 300 de kilometri pe jos pe ruta Bacau - Bucuresti pentru cauza Rosiei Montane. Cei doi militanti, impreuna cu participantii bucuresteni, vor incheia marsul la Palatul Cotroceni, unde ii vor dona presedintelui Traian Basescu piese de aur din resurse proprii", informeaza un comunicat de presa.

Florin Suciu, angajat in cadrul unei firme de colectare a deseurilor reciclabile si Sebastian Muscalu, student la Facultatea de Ecologie si Protectia Mediului, au plecat pe 19 septembrie din Bacau, in Marsul Aurului, dedicat Rosiei Montane si salvarii acesteia de la proiectul minier pe baza de cianuri.

Protest la Cotroceni fata de proiectul Rosia Montana - Basescu, in mijlocul manifestantilor

Marsul celor doi va fi finalizat, impreuna cu sute de participanti, pe traseul Piata Universitatii - Piata Operei - Palatul Cotroceni (intrarea Leu), intre orele 17:00 si 19:00. La Cotroceni, o delegatie va depune donatia participantilor pentru presedintele Basescu, aceasta constand in piese de aur din resurse proprii, "simbol al castigului infim pe care statul roman l-ar avea din acest proiect minier", mai precizeaza sursa citata.

Un alt protest impotriva proiectului minier a avut loc pe 30 august la Cotroceni. Presedintele Basescu a iesit din Palat sa discute cu participantii.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#protest cotroceni Rosia Montana, #protest Rosia Montana aur, #Basescu manifestanti donat aur , #proteste