Protest, la MAI. Se cere demiterea lui Carmen Dan dupa ce un protestar a fost agresat de jandarmi (Foto)

Marti, 11 Iulie 2017, ora 06:50
21801 citiri
Protest, la MAI. Se cere demiterea lui Carmen Dan dupa ce un protestar a fost agresat de jandarmi (Foto)
Foto: Ziare.com

Un nou protest este anuntat pentru marti, de data aceasta in Piata Revolutiei, la Ministerul Afacerilor Interne.

Acesta este organizat pentru a se cere demisia ministrului Carmen Dan, dupa ce un protestatar a fost agresat, duminica, de mai multi jandarmi.

Evenimentul va avea loc la ora 09:00 dimineata, potrivit paginii de Facebook "Afara cu secretara de la MAI!", organizat de comunitatea Insistam.

Organizatorii transmit ca vor ca abuzurile jandarmeriei sa inceteze.

"STOP abuzurilor jandarmeriei impotriva manifestantilor pasnici! Vrem demisia secretarei care se joaca de-a ministresa la MAI!", transmit acestia.

Protestatarul agresat a publicat pe contul sau de Facebook mai multe imagini in care sunt fotografiate ranile provate de jandarmi, dupa cum a spus el.

Acesta a povestit si cum a ajuns sa fie agresat, precizand ca a refuzat sa se legitimeze in fata jandarmilor.

"Astazi (duminica - n.red.) nu m-am simtit bine deloc, de aceea nu am stat in coloana (unde se deplasau protestararii - n.red.), ci mai mult pe celalalt trotuar. Cand ne-am apropiat de DNA, jandarmii mi-au solicitat sa intru in coloana si am refuzat, apoi sa ma legitimez refuzand din nou. A urmat un schimb de replici vehement, in stilul meu caracteristic.

Fara sa mi se solicite sa merg la sectie, jandarmii m-au bruscat, m-au impins in oglinda unei masini, care cred ca s-a rupt, mi-au rupt castile de la gat (mentionez ca nu am fost agresiv fizic cu nici un jandarm). In tot acest timp eu am strigat dupa o camera de filmat si nu am opus rezistenta", a povestit el.

El a precizat ca jandarmii l-au dus la sectia 1 de Politie si apoi la sectia 4.

"La sectia 4 am primit o amenda de 200 lei pentru refuz de legitimare si 1.000 lei pentru ca 'pe timpul marsului nedeclarat si neinregistrat, in apropierea sediului DNA a instigat participantii sa forteze cordonul de jandarmi realizat cu scopul de a-i directiona pe trotuarul de vis-a-vis...' restul nu mai inteleg ce scrie:)).

Va multumesc inca o data tuturor pentru ca ati fost alaturi de mine.

Am uitat sa felicit Jandarmeria Romana pentru profesionalism", a incheiat el.

Luni, dupa anuntul protestului tanarul agresat a transmis pe Facebook ca o sa aduca si "10 hotarari judecatoresti definitive care atesta ca amenzile pe care jandarmeria le da abuziv sunt anulate in instanta. Nu va fie frica de amenda, dupa ce a fost interzisa forta bruta singurul lucru care le-a mai ramas este sa va sperie cu amenzi".

Amintim ca duminica seara sute de persoane s-au strans in fata sediului Guvernului la manifestatia intitulata "Protest pentru Apararea Justitiei" si au pornit in mars spre Ministerul Justitiei si DNA.

A.G.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#protest MAI Carmen Dan, #protest MAI jandarmi, #jandarmi agresat protestatar , #proteste