Protest la Navodari: Primaria este acuzata de abuz

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 13:27
1255 citiri
Protest la Navodari: Primaria este acuzata de abuz
Foto: Primaria Navodari

Angajatii companiei Somaco Construct SRL din Constanta organizeaza joi, 12 noiembrie 2015, incepand cu ora 10:00, in fata prefecturii Constanta, o actiune de protest, sub titulatura: "Opriti abuzurile Primariei Navodari, comandate de mafia retrocedarilor din Constanta".

"Mafia retrocedarilor de la malul marii, prin intermediul primarului orasului Navodari, Matei Nicolae si a avocatului Ionel Hasotti, fratele senatorului Puiu Hasotti, hartuieste sistematic, de ani de zile, o companie cu capital integral romanesc, cu zero datorii la statul roman si care asigura peste 500 de locuri munca, pentru comunitatea locala", acuza reprezentantii Somaco Construct, intr-un comunicat remis presei.

Redam mai jos mesajul din comunicat:

"Abuzurile au debutat in momentul in care rechinii politico-imobiliari din judetul Constanta au descoperit o noua potentiala sursa de vamuit: cariera de piatra Sibioara, din comuna Lumina. Desi exista titluri de proprietate, contracte de vanzare cumparare, licente si toate avizele la zi, avocatul Ionel Hasotti, fratele senatorului liberal Puiu Hasotti, a inventat doi asa-zisi mostenitori ai perimetrului in care se afla exploatarea miniera de la Sibioara.

De parca nu ar fi fost de ajuns, acestia au inceput atacul asupra cumparatorilor de buna credinta ai minei, folosindu-se de intreaga retea administrativ-judiciara aflata la dispozitia mafiei retrocedarilor.

Astfel, dupa o decizie suspecta a Tribunalului Constanta, desi Legea Minelor nr. 1/2000, art. 4, al. 1, interzice reconstituirea de proprietate peste o exploatare miniera in activitate, avocatul Hasotti a facut presiuni asupra prefectului din Constanta pentru punerea in posesie a noilor proprietari fix in zona de activitate a minei Sibioara.

Abuzurile continua, primarul din Navodari, Matei Nicolae, a considerat ca pe o portiune de teren de 923 metri patrati pe malul lacului Siutghiol, teren ce este de fapt rezultatul unei consolidari a malului din spatele complexului turistic detinut de compania Somaco Construct, s-ar fi depozitat pietris si nisip. In realitate, firma noastra a consolidat malul lacului cu acordul Companiei Nationale Apele Romane si nu a depozitat materiale, alandala, cum sustine, in fals, primarul.

Intr-un mod complet abuziv si fara nicio noima, pentru aceasta bucata de teren s-a stabilit o taxa fiscala de 8.473.304 lei. Cu aceasta suma de aproape 2 milioane de euro, pe care vor sa o retina cu forta de la Somaco Construct, Nicolae Matei spera sa falimenteze aceasta companie romaneasca, lasand fara un venit lunar aproximativ 500 de familii constantene".

Potrivit companiei, mai multe informatii, sustinute prin documente, vor fi furnizate mass-media in cadrul unei conferinte de presa, organizata dupa actiunea de protest, in ziua de 12 noiembrie 2015, la ora 13:00, la sediul Somaco Construct, str. I.C. Bratianu, nr. 131, Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#protest Navodari Primarie, #mafie retrocedari Constanta , #proteste