Protest la o scoala din Capitala, dupa demiterea directoarei - parintii si profesorii ii iau apararea

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 14:17
7907 citiri
Protest la o scoala din Capitala, dupa demiterea directoarei - parintii si profesorii ii iau apararea
Foto: Arhiva

Mai multi parinti si profesori participa, luni, la un protest fata de demiterea directoarei Scolii Sfantul Andrei din Bucuresti, dupa ce inspectorii scolari au gasit nereguli.

Consiliul de Adminstratie al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a decis, saptamana trecuta, incetarea contractului directorului Camelia Hoara incepand din 20 ianaurie, dupa ce au fost identificate "deficiente in activitatea manageriala".

Mai exact, inspectorii au constatat ca parintii strangeau bani pentru imprimanta, banci si alte astfel de dotari, dar si pentru a-i cumpara directoarei un laptop, potrivit Antena 3.

Cad capete in scandalul spagii: Directori de scoli din Capitala, demisi - unul urma sa primeasca un laptop (Video)

Parintii si profesorii au fost nemultumiti de aceasta masura, organizand un protest in ziua in care Hoara a parasit catedra. Mama unui elev de la Scoala Sfantul Andrei a acuzat autoritatile ca nu au dat nicio explicatie pentru demiterea directoarei, sustinand ca aceasta nu are nicio vina pentru initiativa parintilor.

"Nici de Craciun nu am strans o anumita suma pentru a le oferi cadouri profesorilor, fiecare parinte a adus ceva simbolic. Nu ni s-au dat explicatii de ce a fost demisa doamna director, de ce a cazut tap ispasitor, ca nu are nicio vina.

Ea a incercat sa ajute printii, sa le ofere conditii mai bune copiilor, a incercat sa stranga fonduri de la diferite fundatii sa amenajeze clasele. Noi nu am dat (bani - n.red.) pentru director sau profesori, dar nu sunt bani suficienti de la inspectorat. Dansa e pusa la mijloc", a explicat mama unui elev, Nicoleta Suditu.

Controale in patru scoli din Bucuresti. Scandalul invatatoarei care cerea spaga extinde ancheta

Parintilor li s-au alaturat si profesorii, care, de asemenea, nu considera justificata decizia ISMB, sustinand ca nu a existat nici macar o instiintare in prealabil si ca toata lumea a aflat de la televizor despre demiterea directoarei.

"Predau de mai bine de sase ani aici si nu e corect ce s-a intamplat. Directoarea a fost demisa fara sa fie instiintata in prealabil. Noi am ramas uimiti ca a fost demisa, am aflat de la televizor, ca parintii au propus sa cumpere bancute, manuale...Am si eu doi copii si nu e normal sa stea intr-o banca rupta daca statul nu ofera nimic", a adaugat o profesoara de franceza participanta la protes, Ionela Mitran.

Directoarea Scolii Gimnaziale nr. 172 Sfantul Andrei, dar si directorul Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Capitala au fost demisi, vinerea trecuta, in urma unor controale ale Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), care au fost demarate in urma scandalului spagii de la Scoala Generala nr. 10.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Scoala Sfantul Andrei, #protest parinti demitere directoare, #directoare demisa Sfantul Andrei , #proteste