Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oamenii au iesit in strada in #ziua29 sa sustina DNA: In scurt timp n-o sa mai aiba cine sa lupte cu coruptia (Foto&Video)

Marti, 28 Februarie 2017, ora 21:03
71961 citiri
Oamenii au iesit in strada in #ziua29 sa sustina DNA: In scurt timp n-o sa mai aiba cine sa lupte cu coruptia (Foto&Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Circa 250 de manifestanti au venit, marti seara, in Piata Victoriei, raspunzand unui apel lansat pe Facebook pentru sustinerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"Daca nu iesim ACUM sa ii sustinem pe cei care lupta cu coruptia, in foarte scurt timp n-o sa mai aiba cine sa o faca. Iesiti din case, inainte de a se reinstaura dictatura. Si nu va amagiti, timpul nu e de partea noastra!", se arata pe pagina de Facebook special dedicata evenimentului care poarta titlul "Salvam Democratia".

Locul de adunare a fost, ca de obicei, Piata Victoriei din Bucuresti. Manifestantii au scandat lozinci si au cerut demisia Guvernului. "DNA sa vina sa va ia!" a fost unul dintre sloganurile serii, iar la ora 21:00 s-a intonat Imnul Romaniei.

Ziare.com a transmis principalele momente in format LIVE text:

21:00 - In Piata Victoriei rasuna Imnul National. Cei prezenti canta in cor si isi aprind luminile la telefoanele mobile, preluand gestul care a facut celebra Romania in lume.

20:47 - Manifestantii se pregatesc sa cante Imnul Romaniei la ora 21:00, asa cum s-a intamplat la fiecare protest din aceste zile.

20:35 - In piata se scandeaza "Hotii! Hotii!" si "Demisia!"

20:23 - In jur de 250 de manifestanti sunt in Piata Victoriei. Printre altele, se strang semnaturi pentru Proclamatia Romania 2017 si pentru demararea unui referendum pentru demiterea edililor din Bucuresti in frunte cu Gabriela Firea, informeaza Epoch Times.

20:10 - Manifestantii flutura steaguri, scandeaza "DNA sa vina sa va ia!", "ALDE si PSD, aceeasi mizerie!" si cer demisia guvernului Grindeanu.

20:05 - In Piata Victoriei sunt cateva zeci de persoane. Rasuna celebrul Imn al Golanilor din Piata Universitatii.

20:01 - Clujenii se mobilizeaza sa iasa joi seara din nou in strada.

"Haideti sa ne cunoastem mai bine, sa discutam despre cum putem folosi cat mai eficient pagina de Facebook Coruptia Ucide, pentru a creste partea de implicare civica a clujenilor, a persoanelor din Romania. O sa povestim putin si despre ce planuri avem pe viitor, si cum va puteti implica daca doriti.

Ne intalnim Joi, de la ora 20:00 la 22:00. Locatia urmeaza sa fie stabilita maine, in functie de numarul de persoane care se arata interesate", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului de care s-au aratat interesate, pana acum, circa 30 de persoane.

19:15 - "In seara asta, dupa 20:30, vin si insigne #REZIST. Ne vedem in piata!", a scris un alt sustinator al DNA pe pagina "Salvam Democratia".

19:00 - Unul dintre participanti propune ca in weekend sa se faca "o plimbare civica in cadrul careia sa ne oprim si in fata sediului Procuraturii Generale si a DNA pentru a ne exprima sprijinul pentru independenta Justitiei. E clar ca aceste institutii sunt acum in vizorul lui Tariceanu, Dragnea & Co".

O luna de proteste

Este a 29-a zi de proteste consecutiv, dupa adoptarea controversatei ordonante de urgenta 13/2017, care a scos sute de mii de romani in strada, in tara, dar si peste hotare. Duminica, in a in fata Guvernului a fost format un drapel uman al UE.

Noua tema a fost aleasa in contextul in care CCR a acuzat DNA ca a afectat buna guvernare declansand ancheta referitoare la adoptarea ordonantei, iar un judecator a cerut, marti, in CSM ca atat conducerea DNA, cat si procurorul general sa fie cercetati de Inspectia Judiciara pentru pozitiile adoptate legat de acest subiect.

Ambele cereri au fost respinse de plenul CSM.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca procurorul sef al DNA ar trebui sa demisioneze dupa decizia de luni a Curtii Constitutionale.

O manifestatie de mare amploare in vederea sustinerii DNA este anuntata si pentru duminica seara.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest Guvern sustinere DNA , #proteste