Protest cu picioroange si bacterii imprimate pe haine, in fata Ministerului Sanatatii: "Cat o mai lungiti cu nosocomialele?"

Joi, 17 Iunie 2021, ora 07:23
2553 citiri
Protest cu picioroange si bacterii imprimate pe haine, in fata Ministerului Sanatatii: "Cat o mai lungiti cu nosocomialele?"
Imagine din campania de protest a comunitatii Declic FOTO Facebook/Declic

Comunitatea Declic organizeaza, joi, un protest pe picioroange in fata Ministerului Sanatatii, pentru a atrage atentia asupra faptului ca infectiile nosocomiale sunt "grav subraportate".

Actiunea de protest "Cat o mai lungiti cu nosocomialele?" va avea loc de la ora 11.00, in fata Ministerului Sanatatii.

"Membrii Declic, alaturi de doi acrobati pe picioroange, cu bacterii imprimate pe haine, vor defila prin fata birourilor de la Ministerul Sanatatii, simbolizand invazia infectiilor din spitale", au transmis organizatorii.

Protestul are loc la sase luni de la depunerea la Ministerul Sanatatii a petitiei "Raportati infectiile intraspitalicesti'". Documentul, semnat de peste 20.000 de oameni, va fi depus din nou, la minister, la finalul actiunii de protest.

Comunitatea Declic ii cere ministrului Ioana Mihaila sa ia masuri concrete pentru raportarea infectiilor intraspitalicesti.

Comunitatea Declic are peste 880.000 de membri activi care militeaza pentru o societate mai dreapta.

#declic, #protest, #ministerul sanatatii , #proteste