Protest Sanitas la Ministerul Muncii

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 08:17
1964 citiri
Protest Sanitas la Ministerul Muncii
Foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

Sindicalistii Sanitas picheteaza, miercuri, sediul Ministerului Muncii, iar seria protestelor anuntate deja prevede si un miting de amploare in luna aprilie.

Saptamana trecuta, 280 de sindicalisti au pichetat Ministerul Sanatatii, iar dupa intalnirea cu ministrul Sorina Pintea au transmis ca apreciaza reluarea dialogului, dar raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toti angajatii din Sanatate si Asistenta sociala, precum si eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30%, sunt conditii ne-negociabile.

Sindicalistii Sanitas anunta ca, miercuri, intre orele 11:00 si 13:00, picheteaza sediul Ministerului Muncii.

Sindicalistii Sanitas vorbesc despre necesitatea asigurarii finantarii cresterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS - in calitate de gestionar al Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Revendicarile au fost prezentate saptamana trecuta ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, care a dat asigurari ca vor fi reluate in cel mai scurt timp negocierile referitoare la Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate.

"Reprezentantii Sanitas au subliniat de mai multe ori, pe parcursul discutiilor, ca raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toti angajatii din Sanatate si Asistenta sociala, precum si eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt conditii ne-negociabile!

Apreciem ca importanta reluarea dialogului cu factorii de decizie si intentia asumata de a organiza o intalnire la nivelul Guvernului, insa pana atunci Federatia Sanitas va continua actiunile de protest conform programului stabilit", au transmis reprezentantii Federatiei Sanitas, dupa intalnirea cu Sorina Pintea.

Programul protestelor prevede si un miting de amploare, la Bucuresti, in luna aprilie.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat, saptamana trecuta, dupa discutiile cu reprezentantii protestatarilor, ca nu se vor face concedieri in sistem, nici acolo unde se va schimba numarul de paturi in unele sectii. Pintea spune ca "nu ar trebui sa continue aceste pichetari", iar protestatarilor nemultumiti de majorarea salariala le-a transmis ca "o suta de lei este o majorare salariala, nu este o scadere, pana la urma".

Ulterior, intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii, Pintea a subliniat faptul este important ca angajatii din sistemul de sanatate sa asigure calitatea actului medical si siguranta pacientului.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#protest Sanitas Ministerul Muncii , #proteste