Protest Sanitas la Ministerul Muncii

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 08:17
1831 citiri
Protest Sanitas la Ministerul Muncii

Sindicalistii Sanitas picheteaza, miercuri, sediul Ministerului Muncii, iar seria protestelor anuntate deja prevede si un miting de amploare in luna aprilie.

Saptamana trecuta, 280 de sindicalisti au pichetat Ministerul Sanatatii, iar dupa intalnirea cu ministrul Sorina Pintea au transmis ca apreciaza reluarea dialogului, dar raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toti angajatii din Sanatate si Asistenta sociala, precum si eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30%, sunt conditii ne-negociabile.

Sindicalistii Sanitas anunta ca, miercuri, intre orele 11:00 si 13:00, picheteaza sediul Ministerului Muncii.

Sindicalistii Sanitas vorbesc despre necesitatea asigurarii finantarii cresterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS - in calitate de gestionar al Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Revendicarile au fost prezentate saptamana trecuta ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, care a dat asigurari ca vor fi reluate in cel mai scurt timp negocierile referitoare la Contractul Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate.

"Reprezentantii Sanitas au subliniat de mai multe ori, pe parcursul discutiilor, ca raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toti angajatii din Sanatate si Asistenta sociala, precum si eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30% sunt conditii ne-negociabile!

Apreciem ca importanta reluarea dialogului cu factorii de decizie si intentia asumata de a organiza o intalnire la nivelul Guvernului, insa pana atunci Federatia Sanitas va continua actiunile de protest conform programului stabilit", au transmis reprezentantii Federatiei Sanitas, dupa intalnirea cu Sorina Pintea.

Programul protestelor prevede si un miting de amploare, la Bucuresti, in luna aprilie.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat, saptamana trecuta, dupa discutiile cu reprezentantii protestatarilor, ca nu se vor face concedieri in sistem, nici acolo unde se va schimba numarul de paturi in unele sectii. Pintea spune ca "nu ar trebui sa continue aceste pichetari", iar protestatarilor nemultumiti de majorarea salariala le-a transmis ca "o suta de lei este o majorare salariala, nu este o scadere, pana la urma".

Ulterior, intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii, Pintea a subliniat faptul este important ca angajatii din sistemul de sanatate sa asigure calitatea actului medical si siguranta pacientului.

Citeste si:
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
„Nea Petrică” Daea s-ar putea întoarce în funcția de ministru al Agriculturii. Care sunt alte nume luate în calcul pentru înlocuirea lui Chesnoiu
PSD stabileşte miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va prelua portofoliul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...