Protest violent la Iasi: Liderul Sanitas nu se teme de eventuale sanctiuni

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 21:02
1322 citiri
Protest violent la Iasi: Liderul Sanitas nu se teme de eventuale sanctiuni

Presedintele Sanitas Iasi, Viorel Tanase, a declarat ca nu se teme de eventualele sanctiuni pe care le va primi in urma incidentelor petrecute, vineri, la protestul desfasurat in fata Prefecturii.

"Nu ma tem de nimic. Care e problema daca voi fi sanctionat? Orice lider isi asuma responsabilitatea. Accept sa fiu sanctionat daca oamenii isi primesc salariile intregi", a afirmat Viorel Tanase, citat de Mediafax.

Tanase a tinut insa sa precizeze ca nu sindicalistii au spart geamul Prefecturii si ca acesta era deja spart, recunoscand ca manifestantii au aruncat cu oua, pentru ca "au ajuns la disperare".

"N-am spart nimic. Geamul era deja spart. Prefectul spune povesti de Creanga", a spus Tanase.

El a declarat ca sindicalistii ieseni ai Sanitas intentionau sa organizeze, in 7 octombrie, un miting de protest in fata Prefecturii, dar ca actiunea ar putea fi amanata, dupa ce la nivel national s-a decis ca mitingul programat in aceeasi zi sa fie organizat ulterior.

"Vrem sa ne corelam si sa iesim la Iasi in strada odata cu cei de la Bucuresti. Atunci va fi un miting cu mii de oameni, acum a fost o simpla pichetare a Prefecturii", a adaugat liderul Sanitas Iasi.

Protest violent la Iasi: sindicalistii s-au imbrancit cu jandarmii (Video)

Aproape 300 de sindicalisti din cadrul Sanitas Iasi s-au imbrancit, vineri, cu jandarmii, in fata Prefecturii din Iasi, incercand sa intre in cladire, nemultumiti ca niciun oficial nu vine sa discute cu ei. In timpul protestului manifestantii au aruncat cu oua.

Oamenii sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25%, de subfinantarea din sistemul de sanitar si de deficitul de personal.

O delegatie formata din mai multi membri din conducerea Sanitas a intrat la discutii cu subprefectul Iasului, insa discutiile au fost fara rezultat. Tanase a precizat ca sindicalistii "s-au saturat de vorbe frumoase" si vor continua actiunile de protest.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...