Protestatarii din Portul Constanta, reclamatii la CE si DNA: Mazare sa aiba interdictie in Romania

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 15:23
3412 citiri
Protestatarii din Portul Constanta, reclamatii la CE si DNA: Mazare sa aiba interdictie in Romania
Foto: Evenimentul Zilei

Sindicalistii din Portul Constanta au protestat, si miercuri, fata de decizia Guvernului de a ceda actiuni ale companiei de stat primariei conduse de Radu Mazare.

In plus, acestia au trimis, marti, o scrisoare Comisiei Europene (CE), in care semnaleza situatia de la malul marii, relateaza Evenimentul Zilei.

Cei 400 de muncitori au manifestat fata de premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor Dan Sova, pe care ii acuza ca "vor sa puna portul in bratele lui Radu Mazare".

Basescu: Sa dai Portul Constanta lui Mazarica, clovnul national, este un element de dispret

Sindicalistii au anuntat ca vor continua protestele dupa alegerile europarlamentare. Totodata, ei l-au avertizat pe primarul Constantei: "Daca va fi nevoie ca aici sa facem un Maidan, o vom face".

Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare (FNSP) cere pastrarea portului sub controlul statului "pentru a nu ajunge pe mana firmelor clientelare ale Republicii Autonome Mazare".

Sindicalistii vor o intalnire cu Ponta

Liderul FNSP, Mircea Burlacu, a precizat ca sindicalistii au cerut o intalnire cu Victor Ponta, in care sa ii prezinte argumentele pentru care Portul Constanta trebuie sa ramana in administratia Ministerului Transporturilor.

Ramona Manescu despre transferul actiunilor Portului Constanta: il vom ataca la Curtea Constitutionala

De asemenea, sindicalistii au trimis o scrisoare Comisiei Europene, explicand care este miza descentralizarii companiei de stat si ce intentii au, de fapt, politicienii. Doi delegati ai FNSB vor avea o intrevedere cu membri ai CE in acest sens.

In plus, mai in gluma, mai in serios, protestatarii au spus ca vor face o reclamatie la DNA. "Vom cere sa-i ridice interdictia lui Radu Mazare de a parasi tara si sa o inlocuiasca cu interdictia de a veni in tara".

Greva in Portul Constanta: Sindicalistii se tem ca Mazare ii lasa fara locuri de munca (Video)

Sindicalistii, care au inceput protestele luni, sustin ca se va ajunge, treptat, la privatizarea Portului Constanta, in contextul in care Mazare a precizat, in momentul in care administratia locala a preluat actiunile, ca va majora taxele pentru operatori.

Ei considera ca aceasta marire va duce la scaderea traficului de marfuri, care este principala sursa de venit a companiei de stat. Astfel, Portul Constanta ar ajunge sa nu mai poata plati salarii si, in final, ar face disponibilizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#protest port Constanta, #Port Constanta reclamatie CE, #Port Constanta greva , #proteste
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Revolutie in Republica lui Che Mazare?