Proteste ale angajatilor din sistemul sanitar, la mai multe ministere - amenintari cu greva

Luni, 09 Mai 2016, ora 09:14
1877 citiri
Proteste ale angajatilor din sistemul sanitar, la mai multe ministere - amenintari cu greva
Foto: Ziare.com

Sindicalistii Sanitas vor picheta luni si miercuri Ministerul Muncii, marti si joi Ministerul Finantelor, iar vineri Ministerul Sanatatii, pentru a cere eliminarea discriminarilor salariale din sistemul sanitar si din asistenta social, amenintand cu greva generala daca revendicarile lor nu vor fi solutionate.

Actiunile de protest vor avea loc in fiecare zi intre orele 11.00 si 13.00, anunta News.ro.

Federatia Sanitas sustine ca solutionarea revendicarilor inaintate autoritatilor este prioritara pentru angajatii din sistem si acestia vor continua toate actiunile sindicale anuntate, pana la gasirea unor cai de erzolvare a tuturor cererilor.

"Astfel, intre 9-13 mai a.c. Federatia Sanitas din Romania va organiza adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerului Finantelor Publice. Totodata, federatia va continua negocierile cu Ministerul Muncii, iar acordul semnat cu Ministerul Sanatatii reprezinta in continuare baza tuturor negocierilor privind reglementarea problemelor cu care se confrunta sistemul sanitar", precizeaza Federatia Sanitas.

Sindicalistii din Sanatate ameninta cu greva generala

Sindicalistii spun ca sunt deschisi dialogului si negocierilor cu institutiile statului care inteleg importanta aparitiei unei ordonante de urgenta care sa elimine inechitatile si discriminarile salariale din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala, ordonanta care sa se raporteze la situatiile concrete si reale ale sistemului.

"Sanitas va continua pichetarile institutiilor guvernamentale pana cand toate solicitarile inaintate guvernantilor vor fi rezolvate. Federatia Sanitas din Romania atrage atentia Guvernului Romaniei ca situatia in care se afla sectorul sanitar trebuie reglementata, iar lipsa de raspuns va fi amendata cu greva generala. Este timpul sa spunem STOP umilirii cadrelor medicale!", precizeaza sindicalistii.

Aproximativ 400 de sindicalisti din sanatate, educatie si administratie publica au protestat, in 20 aprilie, la intrarea in Palatul Parlamentului, cerand majorarea salariilor si rezolvarea problemelor aparute din cauza subfinantarii celor trei domenii.

Prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, declara atunci, pentru News.ro, ca angajatii din sanatate sunt nemultumiti de nivelul de salarizare, dar si de faptul ca Guvernul nu a gasit pana in prezent o solutie pentru problemele lor.

Federatia Sanitas a stabilit, in Consiliul National, un calendar de proteste care include, pe langa pichetele la miniterele Muncii, Sanatatii si Finantelor, un miting in Capitala, precum si greva generala in sistemul sanitar, daca revendicarile nu vor fi solutionate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#proteste angajati Sanitas, #proteste sindicalisti sistem sanitar, #amenintare greva medici , #proteste