Proteste de amploare - zeci de mii de oameni anunta ca ies vineri in strada

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:04
12809 citiri
Proteste de amploare - zeci de mii de oameni anunta ca ies vineri in strada
Foto: Facebook/ 14 noiembrie, alegem liber in strada

Alegatorii romani ameninta cu proteste de amploare inainte de alegerile prezidentiale. Pe retelele de socializare, zeci de mii oameni si-au anuntat prezenta la manifestatiile care vor avea loc, vineri seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara.

Protestatarii cer Guvernului sa asigure organizarea corecta a alegerilor in strainatate si in tara, astfel incat toti alegatorii sa isi poata exercita dreptul la vot, garantat de Constitutie. Pe Facebook, pe pagina 14 noiembrie, alegem liberi, in strada! (Romania), si-au anuntat prezenta peste 28.000 de persoane.

Bucuresti, fara autorizatie pentru ca "e meci"

In Bucuresti, manifestatia este programata pentru ora 18:00, la Universitate. Primaria Capitalei a refuzat emiterea autorizatiei pentru protest. "Este meci si trimitem jandarmii la stadion", au argumentat oficialii Primariei. Pe pagina de Faceboook a evenimentului, internautii transmit ca deja jandarmii au montat garduri metalice in zona Fantani, la Universitate.

De asemenea, manifestatii similare sunt anuntate si in alte orase din tara. La Sibiu, si-au anuntat prezenta peste 1.800 de oameni, potrivit paginii de Facebook Protest SIBIU: Romania, trezeste-te!.

Alegeri libere cer oamenii si la Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Sibiu, Oradea sau Galati, unde de asemenea sunt programate proteste in aceasta seara.

In plus, internautii anunta pe Facebook ca vor iesi sa protesteze vineri seara si in orase unde weekend-ul trecut nu s-a protestat: Craiova, Piatra Neamt, Pitesti, Arad, Oradea La Craiova, primarul Lia Olguta Vasilescu nu a autorizat protestul de vineri.

Ponta, amenintat cu proteste si in turul 2: L-am dat jos pe Ceausescu, sigur il rezolvam si pe el

Proteste si sambata

Proteste sunt anuntate si pentru ziua de sambata, 15 noiembrie, in mai multe orase din tara, printre care Timisoara, Ramnicu Valcea sau Focsani.

"Banatul are voce! Dupa cum s-a hotarat pe event-ul 'Daca nu il vrei pe Ponta presedinte, iesi in strada', se va organiza un protest la scara nationala pe data de 15.11.2014, la ora 20:00.

Primele strigate impotriva comunismului s-au facut auzite in 1989 aici, la TIMISOARA. Atunci, timisorenii au dat posibilitatea savarsirii unei reactii in lant in toata Romania care ne-a eliberat pe toti de comunism. Haide sa aratam din nou, ce inseamna Timisoara! (PS: daca atunci l-am dat jos pe Ceausescu, sigur il putem rezolva si pe pampalaul asta!) ", au scris organizatorii manifestatiei din Timisoara pe Facebook.

Pe parcursul weekend-ului trecut, numeroase proteste pentru alegeri corecte in turul al doilea au fost organizate in mai multe orase din tara, dar si in diaspora, pe fondul nemultumirii create de proasta organizare a primului tur al prezidentialelor.

Ceasca de democratie in diaspora

Pentru ziua votului, duminica 16 noiembrie, sunt programate mai multe proteste in diaspora: la Paris, Londra, Munchen sau Torino.

Un protest inedit, denumit Ceasca de democratie, le propune tuturor romanilor din diaspora care nu au reusit sa voteze la primul tur sa se prezinte in fata sectiei de votare cea mai apropiata, pe 16 noiembrie, inca de la ora 06:00, inarmati cu un termos de cafea si cu declaratiile pe propria raspundere descarcate de pe Internet deja completate, astfel eliminandu-se timpii morti si existand posibilitatea ca mai multe persoane sa apuce sa voteze.

Pana acum, peste 23.000 de romani din diaspora si-au anuntat participarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste vot Bucuresti, #proteste vot diaspora , #proteste
Comentarii
Poza bengosul2007
bengosul2007
rank 5
Poza inovator
inovator
rank 5
Acest site mai are 2 zile de contract cu Iohannis!!