Proteste pentru Rosia Montana, la Avocatul Poporului: "Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit!"

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:25
4403 citiri
Proteste pentru Rosia Montana, la Avocatul Poporului: "Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit!"
Foto: Facebook / Uniti Salvam

Zeci de tineri au protestat marti in fata Parlamentului fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana. La un moment dat, mai multi protestatari au luat cu asalt biroul Avocatului Poporului.

Echipati cu pancarte si bannere, protestatarii au scandat in institutie "Uniti, salvam Rosia Montana" si "Nu plecam, nu capitulam". Pe unul dintre birouri, protestatarii au intins o panza mare, alba, pe care scria cu negru "Drepturile Omului". La un moment dat au inceput sa strige: "Ale, ale, ale, Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit".

Dupa mai bine de doua ore in care tinerii s-au contrat cu fortele de ordine in biroul Avocatului Poporului s-a anuntat ca Legea minelor a fost respinsa de Camera Deputatilor in calitate de for decizional. In jurul orei 15.30, tinerii au decis sa elibereze institutia si au plecat in Piata Universitatii din Capitala.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, la un vot distanta. Scandal pe legea care vizeaza Rosia Montana

Ziare.com a transmis protestul in format LIVEtext:

15:24 "Uniti, salvam Rosia Montana" au plecat tinerii scandand pe strazile din centrul Bucurestiului.

15:20 Protestatarii au cerut sa iasa din biroul Avocatului Poporului, multumiti de rezultatul din Parlament. Dupa o scurta dezbatere, in care unii sustineau ca ar fi bine sa mai ramana in birou, liderii protestatarilor au decis sa paraseasca incinta.

15:01Vestea ca Legea minelor nu a primit destule voturi pentru aprobare i-a bucurat pe protestatari care au izbucnit in urale de bucurie.

14:46 Protestatarii nervosi au inceput sa scandeze: Ale, ale, ale, Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit. Cateva persoane din interior se intreaba daca nu exista cumva ceea ce ei numesc "infiltrati" pentru ca ar fi descoperit ca se dau informatii false catre exterior.

14:37 Liderii protestatarilor aflati in cladire au inceput sa comunice cu tinerii de afara prin portavoce.

14:25 Persoanele care au adus pana acum de mancare pentru cei aflati in cladire nu au mai fost lasate sa se apropie de geamuri.

13:40 Fortele de ordine au decis sa inchida usile institutiei. Astfel, doar o parte dintre protestatari au ramas inauntru. Afara sunt 50-60 de persoane care au inceput sa le aduca provizii celor din interior: covrigi, mere, apa.

13:20 Politistii au intervenit si au incercat sa restabileasca ordinea. Pana la urma, liderii protestatarilor s-au asezat la o masa mare din sediul institutiei si au spus ca asteapta sa intre in audienta la Avocatul Poporului. Intre timp, au existat mai multe contre intre tineri si fortele de ordine care refuzau sa le permita acestora sa foloseasca toaleta institutiei.

Legea minelor, paravanul pentru Rosia Montana, la mana deputatilor - proteste la Parlament

Inainte de a fi respinsa, Legea minelor a fost adoptata, luni, de catre Comisiile reunite de Industrii si Administratie ale Camerei, in forma agreata in USL, toate amendamentele opozitiei fiind respinse.

Mai multe organizatii neguvernamentale s-au opus acestui proiect de modificare a legii minelor care usureaza practic procedurile pe care o companie miniera trebuie sa le parcurga pentru a exploata un zacamant.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, moment de sinceritate: ”Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova”. Ce spune despre candidatura lui Dan Puric
George Simion, liderul AUR, a afirmat că urăşte “acest stat artificial numit Republica Moldova” şi a explicat că ţara vecină nu va intra niciodată în Uniunea Europeană, într-un...
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
16 primari şi viceprimari, majoritatea de la PNL, au anunţat că vor candida din partea PSD la alegerile locale din acest an
Un număr de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. „Fără foarte...
#proteste Rosia montana Avocatul Poporului, #protest birou institutie Avocatul Poporului, #protest Rosia Montana Avocatul Poporului , #proteste