Proteste pentru Rosia Montana, la Avocatul Poporului: "Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit!"

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:25
4293 citiri
Proteste pentru Rosia Montana, la Avocatul Poporului: "Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit!"

Zeci de tineri au protestat marti in fata Parlamentului fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana. La un moment dat, mai multi protestatari au luat cu asalt biroul Avocatului Poporului.

Echipati cu pancarte si bannere, protestatarii au scandat in institutie "Uniti, salvam Rosia Montana" si "Nu plecam, nu capitulam". Pe unul dintre birouri, protestatarii au intins o panza mare, alba, pe care scria cu negru "Drepturile Omului". La un moment dat au inceput sa strige: "Ale, ale, ale, Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit".

Dupa mai bine de doua ore in care tinerii s-au contrat cu fortele de ordine in biroul Avocatului Poporului s-a anuntat ca Legea minelor a fost respinsa de Camera Deputatilor in calitate de for decizional. In jurul orei 15.30, tinerii au decis sa elibereze institutia si au plecat in Piata Universitatii din Capitala.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, la un vot distanta. Scandal pe legea care vizeaza Rosia Montana

Ziare.com a transmis protestul in format LIVEtext:

15:24 "Uniti, salvam Rosia Montana" au plecat tinerii scandand pe strazile din centrul Bucurestiului.

15:20 Protestatarii au cerut sa iasa din biroul Avocatului Poporului, multumiti de rezultatul din Parlament. Dupa o scurta dezbatere, in care unii sustineau ca ar fi bine sa mai ramana in birou, liderii protestatarilor au decis sa paraseasca incinta.

15:01Vestea ca Legea minelor nu a primit destule voturi pentru aprobare i-a bucurat pe protestatari care au izbucnit in urale de bucurie.

14:46 Protestatarii nervosi au inceput sa scandeze: Ale, ale, ale, Ceausescu n-a murit. Este Ponta travestit. Cateva persoane din interior se intreaba daca nu exista cumva ceea ce ei numesc "infiltrati" pentru ca ar fi descoperit ca se dau informatii false catre exterior.

14:37 Liderii protestatarilor aflati in cladire au inceput sa comunice cu tinerii de afara prin portavoce.

14:25 Persoanele care au adus pana acum de mancare pentru cei aflati in cladire nu au mai fost lasate sa se apropie de geamuri.

13:40 Fortele de ordine au decis sa inchida usile institutiei. Astfel, doar o parte dintre protestatari au ramas inauntru. Afara sunt 50-60 de persoane care au inceput sa le aduca provizii celor din interior: covrigi, mere, apa.

13:20 Politistii au intervenit si au incercat sa restabileasca ordinea. Pana la urma, liderii protestatarilor s-au asezat la o masa mare din sediul institutiei si au spus ca asteapta sa intre in audienta la Avocatul Poporului. Intre timp, au existat mai multe contre intre tineri si fortele de ordine care refuzau sa le permita acestora sa foloseasca toaleta institutiei.

Legea minelor, paravanul pentru Rosia Montana, la mana deputatilor - proteste la Parlament

Inainte de a fi respinsa, Legea minelor a fost adoptata, luni, de catre Comisiile reunite de Industrii si Administratie ale Camerei, in forma agreata in USL, toate amendamentele opozitiei fiind respinse.

Mai multe organizatii neguvernamentale s-au opus acestui proiect de modificare a legii minelor care usureaza practic procedurile pe care o companie miniera trebuie sa le parcurga pentru a exploata un zacamant.

Citeste si:
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR. Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş...