Proteste fata de retrocedarea Parcului Favorit

Duminica, 30 Martie 2008, ora 19:47
4108 citiri
Proteste fata de retrocedarea Parcului Favorit

Peste 100 de locuitori ai unor blocuri din cartierul bucurestean Drumul Taberei au protestat, impreuna cu fostul primar al sectorului 6, Dan Darabont, fata de retrocedarea terenului pe care se afla Parcul Favorit, informeaza, duminica, Antena 3.

Bucurestenii acuza Primaria sectorului 6 ca face ilegalitati. Un reprezentant al Primariei sectorului 6 spune, insa, ca institutia nu este implicata in acest caz.

Parcul fusese retrocedat, in 2006, la schimb cu un teren agricol de 10.000 de metri patrati, din comuna ilfoveana Lupeasca. Parcul de pe strada Sibiu, din fata blocului OD2, are 6.000 de metri patrati, alti 3.000 fiind dati, acelorasi persoane, tot in Drumul Taberei, in zona magazinului Materna.

Locatarii blocurilor din jur au iesit in strada, duminica, sa-si apere parcul. Ei sunt revoltati ca terenul le este atribuit unor oameni care nu au avut pamant in zona.

Oamenii sunt convinsi ca la mijloc sunt interese materiale mari si spun ca parcul va ajunge in mana unor samsari. Fostul primar al sectorului 6 sustine ca terenul era vizat inca de pe vremea mandatului sau, dar ca el a rezistat presiunilor.

"Este o practica a actualei administratii, de a face abuzuri si chiar ilegalitati in ceea ce priveste asa-zisele retrocedari. In timp ce aproape toti fostii proprietari stau la coada si nu-si primesc drepturile inapoi, exista o retea de samsari care rezolva mai repede problemele si care preiau toate drepturile de la fostii proprietari, obtinand terenurile si, practic, speculand", a declarat fostul primar.

Cristian Hrituc, consilier al primarului sectorului 6, a spus: "In acest moment, nu s-a retrocedat nicio bucata de teren. Hotararea in baza careia s-a dat terenul, hotararea Comisiei speciale de pe langa Prefectura Bucuresti, a fost atacata, terenul nefiind inca retrocedat. Primaria Sectorului 6 nu are nicio vina in acest caz".

Atat el, cat si primarul Cristian Poteras spun ca protestul nu a fost unul al locatarilor, ci al PSD.

Marian Jean Capatana, cel care ar fi cumparat terenurile de la familiile din Lupeasca, a mai fost implicat in astfel de cazuri, inclusiv in cazul terenurilor retrocedate Institulelor de Chimie si de Biologie, de pe Splaiul Independentei.

Citeste si:
Incidența cazurilor de COVID-19. Ilfovul și Bucureștiul rămân cu o rată de infectare de peste 16 la mia de locuitori
Incidența cazurilor de COVID-19. Ilfovul și Bucureștiul rămân cu o rată de infectare de peste 16 la mia de locuitori
Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată ca rata de infectare cu COVID-19 continuă să rămână ridicată în București și Ilfov. Dacă în București, rata de infectare...
Incidență record în București: 16,27 cazuri la mia de locuitori. Ilfov, localități cu incidență de peste 20
Incidență record în București: 16,27 cazuri la mia de locuitori. Ilfov, localități cu incidență de peste 20
Capitala înregistrează un nou record negativ după ce autoritățile au anunțat o incidență de 16,27 cazuri la mia de locuitori pentru București. Cea mai ridicată incidență se...
Sursa: Ziare.com