Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proteste in Bucuresti pe 5 octombrie: Sindicatele din educatie ies in strada

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 15:39
3667 citiri
Proteste in Bucuresti pe 5 octombrie: Sindicatele din educatie ies in strada
Foto: Arhiva

Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" a anuntat marti ca va organiza un miting de protest, in fata Palatului de la Cotroceni, pe data de 5 octombrie.

In aceeasi zi si membrii Sindicatelor Libere din Invatamant vor organiza un protest in fata la Palatul Victoria, anunta Antena 3.

"Vom protesta marti la Palatul Cotroceni impreuna cu sindicalistii FEN, acolo unde avem un premier, pe Traian Basescu, iar la Palatul Victoria vor protesta cei din FSLI, unde este adjunctul primului ministru, respectiv Emil Boc. Vrem sa aratam inca o data pozitia colegilor nostri care in momentul de fata sunt la limita subzistentei", a declarat, marti, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat ca numai revenirea asupra masurilor luate pana in prezent de Guvern si existenta unui dialog social real ar putea determina renuntarea la mitingurile anuntate de federatiile sindicale din invatamant.

In privinta organizarii unei greve generale, Isvoranu a spus ca, deocamdata, aceasta nu va avea loc, dar este posibila o radicalizare a miscarii sindicale din toate domeniile, nu numai bugetare.

Acesta a precizat ca sistemul bugetar, inclusiv invatamantul romanesc, va avea de suferit si in 2011, cand ar putea pierde inca 15.000 de locuri de munca.

Potrivit liderului sindical, in domeniul salarizarii bugetare exista un proiect de lege care prevede de la 1 ianuarie 2011 ramanerea la aceleasi salarii diminuate cu 25 la suta, dar si pierderea tuturor drepturilor personalului didactic din contractele colective.

Isvoranu considera ca in Romania au fost luate cele mai dure masuri de austeritate din UE si spera intr-o solidaritate a colegilor din alta tari europene.

Liderul FSI a precizat ca organizatiile sindicale internationale vor trebui sa influenteze CE sa ia masuri in consecinta, din acest motiv sindicalistii romani cerandu-le ajutorul pentru mijlocirea unei intalniri cu comisarii europeni pentru educatie si munca.

Federatiile sindicale din invatamant organizeaza, marti, la Bucuresti, cu sprijinul organismelor sindicale europene similare, conferinta cu tema "Impactul crizei economice asupra domeniului educational".

In cadrul evenimentului sunt dezbatute problemele legate de efectele crizei in tarile Europei, cu accent pentru Romania si strategii pentru diminuarea efectelor nocive asupra invatamantului.

La aceasta actiune participa peste 90 de delegati din 29 de tari si 55 de organizatii sindicale

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest sindicalisti Educatie Cotroceni, #protest cinci octombrie , #proteste