UPDATE Protest la Parlament: Peste 1.000 de persoane, printre care si membri AUR, scandeaza impotriva obligativitatii vaccinarii si a restrictiilor. Organizatorul, amendat

Duminica, 07 Martie 2021, ora 20:20
17193 citiri
UPDATE Protest la Parlament: Peste 1.000 de persoane, printre care si membri AUR, scandeaza impotriva obligativitatii vaccinarii si a restrictiilor. Organizatorul, amendat
Protest in fata Palatului Parlamentului FOTO Facebook AUR

Peste 1.000 de manifestanti protesteaza in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, scandand impotriva introducerii obligativitatii imunizarii, a pasapoartelor de vaccinare si a masurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

UPDATE 20:20

Jandarmeria din Bucuresti anunta ca pana in acest moment, organizatorul activitatii a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 7.000 de lei pentru ca nu a luat masurile necesare astfel incat sa nu permita depasirea numarului maxim de 100 de participanti si pentru ca nu a asigurat respectarea de catre acestia a celorlalte masuri de protectie sanitara, in conformitate cu prevederile H.G. 35 din 2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei emisa in baza Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare.

UPDATE 19:02

Manifestantii inconjoara Palatul Parlamentului si revin in parcul Izvor.

Liderul AUR, George Simion, a transmis ca "500 de oameni de AUR se alatura manifestatiei de azi".

UPDATE 18:05

La protest s-au strans peste 1.000 de persoane, peste limita legala, noteaza Digi24. Multe dintre persoane nu poarta masca de protectie si nu este respectata distantarea sociala.

Manifestatia are autorizatie doar pentru 100 de persoane, potrivit legii, in contextul pandemiei.

La protest participa si membrii ai partidului AUR. Ei au luat cuvantul la microfonul amplasat in parcul Izvor, unde mai multe persoane au discursuri conspirationiste.

UPDATE 16:40

Sute de manifestanti au venit, duminica dupa amiaza, la o actiune de protest fata de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat in dezbatere parlamentara, organizarea acestei intruniri fiind a Aliantei Parintilor.

"Nu impotriva vaccinarii, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anuntat de catre initiatorii actiunii - Alianta Parintilor si alte patru asociatii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimtamant Informat, Neam Unit si Pro Decizii Informate.

Stirea initiala

Jandarmeria anunta ca duminica, incepand cu ora 14:30, in zona Palatului Parlamentului (alveola Parcului Izvor) si incepand cu ora 16:30 (zona Calea 13 Septembrie), vor avea loc proteste.

Manifestantii nu vor introducerea obligativitatii vaccinarii si a pasapoartelor de vaccinare.

Jandarmeria face apel la respectarea masurilor anti-pandemie.

"In situatia in care participati la astfel de manifestatii desfasurate in spatiul public, pentru siguranta si sanatatea dumneavoastra, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele recomandari:

Pastrati distanta fizica fata de celelalte persoane si purtati in mod corespunzator masca sanitara de protectie", a transmis Jandarmeria Capitalei.

VIDEO Proteste in centrul Vienei si in Stockholm impotriva masurilor anti-pandemie. Politistii au arestat mai multe persoane

"Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a adunarilor publice, trebuie sa manifestati pasnic si civilizat, sa va delimitati de persoane care tulbura ordinea publica sau incita la violenta si sa semnalati jandarmilor prezenta in zona a unor astfel de persoane.

Din motive de sanatate publica, va recomandam sa evitati locurile aglomerate si va reamintim ca, pe timpul starii de alerta, conform legii, numarul participantilor la mitinguri sau demonstratii trebuie sa fie de maximum 100 de persoane", mai arata Jandarmeria.

Sute de persoane din Suedia au protestat fata de restrictii, pe fondul pandemiei de COVID-19

Autoritatile transmit ca organizatorii acestor adunari publice au obligatiile legale de a respecta locul si intervalul orar de desfasurare a activitatilor, precum si celelalte norme de protectie sanitara colectiva, in contextul epidemiologic actual.

VIDEO Criza sanitara provocata de COVID-19 a generat proteste in Argentina si Paraguay. Fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene

"Jandarmii vor fi prezenti pe timpul desfasurarii acestor manifestatii pentru a asigura masurile de ordine publica, siguranta participantilor si a celorlalti cetateni", mai arata Jandarmeria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Zeci de angajați Google au participat la proteste în birourile companiei din New York și California. Gigantul IT are un contract de peste un miliard de dolari cu guvernul israelian, însă tot...
#protest, #piata parlamentului, #anti vaccinare , #proteste