Proteste in mai multe localitati din tara: "Pentru Alexandra. Impotriva unui stat nepasator!"

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 22:20
16158 citiri
Proteste in mai multe localitati din tara: "Pentru Alexandra. Impotriva unui stat nepasator!"
Foto: Ziare.com

Mii de oameni au iesit in strada sambata seara, in mai multe localitati, pentru a aprinde candele si a depune flori in memoria celor doua fete rapite si date disparute la Caracal si pentru a atrage atentia institutiilor statului ca trebuie luate masuri pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai intample.

Sambata, principalul suspect, Gheorghe Dinca, a fost mai intai retinut si apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Sambata seara el a fost dus de politisti la locuinta sa pentru continuarea cercetarilor. Barbatul continua sa nege toate acuzatiile care i se aduc.

In Bucuresti, participantii la protest au venit de la ora 19 in Piata Victoriei, de unde s-a pornit in mars spre Ministerul de Interne. Oamenii au scandat numele Alexandrei, dar si alte lozinci cunoscute de la alte proteste, cerand demisia guvernantilor, pe care ii considera "criminali" si "incompetenti".

Ziare.com a transmis in format LIVE text informatii si relatari de la mitingurile anuntate pentru aceasta seara:

22:30 - Protestatarii au plecat spre casa. Retelele de socializare se umplu de imagini de la manifestatiile din aceasta seara.

Intre timp, televiziunile transmit imagini de la Caracal, unde suspectul de crima este preluat de duba politiei dupa incheierea cercetarilor si dus in arest. Zeci de oameni aflati in fata "casei groazei" huiduie si ii acuza pe politisti ca nu au facut nimic ca sa le salveze pe fete. Farte multi jandarmi incearca sa ii tina in frau.

22:00 - Si la Bacau s-au aprins astazi lumanari si s-a tinut un moment de reculegere pentru cele doua victime de la Caracal.

De asemenea, la Galati s-au aprins candele si s-a transmis mesajul "Incompetenta a ucis un copil".

21:45 - Echipa Antenei3 a fost evacuata cu ajutorul protectiei jandarmilor, dupa ce manifestantii au inceput sa huiduie. "Sclavii!" si "In Rusia cu voi, la Putin!" au strigat cativa nemultumiti de trustul fondat de Dan Voiculescu.

21:30 - Protestul continua in fata MAI. Oamenii continua sa huiduie si sa ceara demisii. Intre timp, ministrul de Interne, Nicolae Moga aflat in Olt, a anuntat schimbarea din functie a sefilor politiei din judet si a prefectului si subprefectului.

21:01 - Se tine un moment de reculegere in fata sediului MAI, transmite corespondentul Ziare.com.

Se striga "Jos penalii!" si "DNA sa vina sa va ia!".

21:00 - "Cuib de hoti si de mafioti!" scandeaza manifestantii ajunsi in fata Ministerului de Interne, cerand demisii.

20:50 - Manifestantii din Capitala au ajuns in Piata Revolutiei si huiduie copios, strangandu-se in apropierea Ministerului de Interne. Se scandeaza "Romania, trezeste-te!".

Au fost aprinse lumanari in amintirea fetelor disparute. "Incompetentii" striga protestatarii la unison.

20:50 - Politistii care asigurau securitatea pe traseul protestului din Capitala au fost huiduiti. "Asasinii, ati ucis un copil! ", au strigat oamenii in momentul in care au vazut politisti pe marginea drumului.

20:40 - La marsul din Bucuresti participa circa 3.000 de persoane. Se scandeaza "Alexandra!" si "10 august!".

Foto: Ziare.com

20:40 - La Cluj au iesit in strada aproape 100 de persoane. Oamenii au scris cu creta pe zona pietonala #112 si #19 ore. De asemenea, ei au afise cu mesaje precum "#19 ore", "Coruptia e unealta KGB, coruptii sunt si tradatori" sau "Cine raspunde? Unde e dreptatea", informeaza Mediafax.

20:35 - Cei care marsaluiesc in Capitala striga "PSD, ciuma rosie!" si cer anticipate. "Ce vrem noi e si pentru voi!" este mesajul transmis de participanti celor care stau pe margine si se uita la ei.

20:30 - Marsul din Bucuresti continua, la el participa circa 2.000 de persoane, informeaza Realitatea TV. Oamenii striga "Criminalii!" si "Demisia!". Se mai scandeaza "Justitie, nu coruptie!" si "Copiii nostri in viata nu sunt in siguranta". Coloana nu este strajuita de jandarmi, ca de obicei, transmite corespondentul Ziare.com.

20:20 - In jur de 30 de persoane s-au adunat la Casa de Cultura din Alexandria.

"Plang pentru tara mea. Nu am cuvinte. Ce s-a intamplat cu Alexandra e dovada clara ca tara asta e mumificata. Nu stiu daca mai avem vreo sansa si nu vad cum ar putea sa se schimbe lucrurile altfel decat schimband tot. Din temelii", a declarat, pentru Mediafax, Cristina Chirita.

Conform Mediafax, oamenii au fost nemultumiti si de faptul ca pe toata durata derularii evenimentului muzica vesela a sunat din boxele amplasate de primarie in oras: "Ce e cu muzica asta? Nu e cumva un moment tragic pentru intreaga tara? Nu puteau si ei sa opreasca muzica macar azi? Sau sa o dea mai incet? Vedeti? De asta nu merge nimic in tara asta. Ca nu ne respectam nici mortii".

Proteste similare au loc si la Brasov sau Braila, unde oamenii au venit cu candele si flori.

20:10 - In Bucuresti se pleaca in mars catre sediul Ministerului de Interne, transmite corespondentul Ziare.com. Se huiduie copios si sa scandeaza "Jandarmeria apara hotia!", "Demisia!" si "Colectiv!".

19:55 - In Piata Victoriei sunt si familii cu copii. Cei mici deseneaza cu creta pe asfalt.

19:50 - Un barbat aflat in Piata Victoriei a fost saltat de jandarmi, fiind considerat instigator, transmite corespondentul Ziare.com.

19:20 - Cateva sute de persoane au venit in Piata Victoriei din Bucuresti si au aprins lumanari pe caldaram, in memoria fetelor disparute, transmite corespondentul Ziare.com.

Foto:Ziare.com

18:49 - La Cluj, toti cei interesati sunt asteptati sa se stranga la Monumentul Memorandistilor.

"Azi iesim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului roman.

Azi iesim impotriva indiferentei celor de la putere. A incompetentei lor, a lipsei de empatie.

Azi iesim sa le spunem ca ne-am saturat de ei.

Ca nu ii mai suportam.

Ca ii uram pentru ca ne omoara zi de zi.

Si, cel mai grav, ne omoara copiii.

Ei ne omoara pe noi!

Prin indiferenta, prin neprofesionalismul, prin nepasarea lor.

Prin TICALOSIA lor!

Azi iesim pentru Alexandra!", au scris organizatorii pe pagina special dedicata evenimentului.

18:36 - La Iasi, mai multe persoane au venit ca sa aprinda lumanari si sa tina momente de reculegere in memoria fetelor disparute. Cei prezenti discuta despre ceea ce s-a intamplat la Caracal.

18:25 - "Iarta-ne, Alexandra!" este numele actiunii organizate de Aradul Civic.

"De ani buni nepasarea, abuzurile si coruptia au fost factori importanti in haosul acesta. Cazul Alexandrei ne demonstreaza DIN NOU urmatorul lucru: CORUPTIA SI INCOMPETENTA UCID! (...) La ora 19 in fata Primariei ne intalnim sa aprindem o lumanare, sa aducem o floare si sa avem un gand bun pentru Alexandra, tanara de 15 ani, care astazi nu mai este printre noi", se arata pe pagina evenimentului.

18:20 - Incepand cu ora 18.00, sunt asteptati in fata Casei de Cultura din Alexandria toti cei care doresc sa aprinda o lumanare in memoria fetelor disparute la Caracal si sa-si exprime nemultumirile la adresa unui stat incapabil sa-si protejeze cetatenii. Evenimentul poarta numele "Tacere in memoria Strigatului Alexandrei in noapte".

18:10 - La Craiova a fost afisat un banner urias prin care se cere pedeapsa cu moartea pentru criminali.

Filmul cazului Caracal, minut cu minut: Procurorii sustin ca abia la 5:30 s-au gasit echipaje de politie care sa intervina! Vecinii nu au sunat la 112

Cazul Caracal: Suspectul Gheorghe Dinca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El neaga acuzatiile si contesta masura

Protest anuntat in aceasta seara, in Piata Victoriei: "Pentru Alexandra. Impotriva unui stat nepasator!"

Protest in fata MAI dupa crima din Caracal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest Alexandra Caracal , #proteste