Proteste in Valea Jiului: cateva sute de persoane in loc de cateva mii

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 14:46
1146 citiri
Proteste in Valea Jiului: cateva sute de persoane in loc de cateva mii

Doar cateva sute de oameni au iesit miercuri in strada la Petrosani si Lupeni, desi organizatorii au anuntat initial participarea a mii de manifestanti.

La Petrosani s-au strans aproximativ 300 de manifestanti, in timp ce la Lupeni numarul lor a fost in jur de 100.

La Petrosani in jurul orei 10.00, ora programata pentru inceperea mitingului, in parcul din centrul municipiului erau adunati doar o mana de pensionari care isi chemau colegii la protest.

50.000 de oameni au protestat la Guvern: "Nu scapa unul!"

"Nu stati pe margine, haideti aici cu noi. Am fost accidentat la mina, iar acum vor sa imi ia din pensie. Sunt niste hoti", spunea un pensionar.

"Asta este situatia, majoritatea s-a saturat sa mai iasa in strada. Noi pensionarii nu suntem buni decat cand votam, in rest nu contam", sustine un alt pensionar.

Intre timp si-au facut aparitia si pensionarii de la Petrila si Aninoasa, astfel in momentul in care au pornit in mars numarul manifestantilor a atins cateva sute. A scazut insa odata cu derularea actiunii de protest.

Pe intreg traseul parcurs, manifestantii au scandat lozinci precum "Hotii! Hotii", "Sa va fie rusine!", sau "Jos Guvernul", insa nu au fost incidente.

Si la Lupeni, actiunea de amploare anuntata inca de saptamana trecuta chiar de primarul Cornel Resmerita s-a dovedit a fi doar un balon de sapun, miile de pensionari mineri au fost in realitate doar putin peste 100. Aici oamenii erau interesati mai mult cum sa faca rost de un ban si mai putin de a umbla pe strada.

Romania, noua Grecie - ajuta protestele la rezolvarea crizei?

"Merg sa pun la pariuri macar poate castig ceva. Ce sa caut la acest mars, ca si asa pe noi nu ne vede nimeni si noi nu contam", spunea un barbat.

Cei care au participat la mitingurile din Petrosani si Lupeni au strigat lozinci impotriva actualului Guvern si sustin ca vor ca actualii guvernanti sa renunte la masurile de criza pe care le-au anuntat si prin care veniturile lor vor fi reduse drastic si sa caute altele, precum eliminarea mafiei si a economiei subterane de pe urma carora ei se imbogatesc.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#proteste sindicate, #proteste pensionari Valea Jiului, #proteste Petrosani, #masuri reduceri salarii , #proteste