Proteste la Bucuresti si la Cluj: Suntem in 2012, nu in 1989!

Marti, 03 Iulie 2012, ora 19:54
13711 citiri
Proteste la Bucuresti si la Cluj: Suntem in 2012, nu in 1989!
Foto: TVR Info

Cateva sute de persoane au iesit in strada, in Bucuresti si la Cluj, pentru a protesta fata de masurile luate de Guvernul Ponta si parlamentarii USL si cer si demisia lui Victor Ponta pentru plagiat.

La Bucuresti, in Piata Victoriei, circa 300 de persoane s-au strans, marti, in fata sediului Guvernului. Imediat, in jur de 50 de jandarmi si-au facut aparitia si au intervenit pentru a elibera carosabilul.

Protestatarii au fost impinsi catre trotuarul din fata Muzeului Antipa. Toata zona din fata guvernului a fost eliberata de protestatari, jandarmii motivand ca mitingul este unul neautorizat. Pentru ca jandarmii nu permit adunarea in fata Guvernului, protestatarii traverseaza trecerile de pietoni, facand turul pietei, potrivit Tvr Info.

Potrivit DigiTv, a existat si un conflict intre jandarmi si un protestatar care s-a incapatanat sa se plimbe pe trotuarul din fata guvernului. Acesta ar fi fost retinut de jandarmi si dus la una dintre dubele din Piata Victoriei, dupa care a fost eliberat.

Si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a anuntat, la Realitatea Tv, ca va participa la manifestatia din Piata Victoriei, pentru ca in aceasta "zi neagra" asistam la "o lovitura de stat" si e nevoie de solidaritate pentru a invinge.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesaje din cele mai diverse: "Copiatul este pontagios. My name is Paste. Copy Paste!", "Vrem o tara ca afara", " Eu citez, nu plagiez", "Ponta, demisia!", "Reamintesc guvernului Ponta si Parlamentului Buldozer ca suntem in 2012, nu in 1989", "Ponta il plagiezi pe Stalin", "Aparam Curtea Constitutionala".

De asemenea, cateva zeci de protestatari s-au adunat in Piata Universitatii. Pe retelele de socializare, peste 400 de persoane au anuntat ca se vor alatura, marti seara, protestatarilor.

Proteste si la Cluj

Peste 60 de persoane protesteaza, marti seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, fata de "derapajele anti-democratice" ale USL si "abuzurile premierului Victor Ponta si ale complicilor acestuia".

Sursa: Ziua de Cluj

cei circa 50 de tineri au pancarte pe care scrie "CCR bate PCR", "Ponta nu ma reprezinta", "Plagiatul lui Ponta nu e giulgiul din Torino" sau "Vrem o comisie pentru desfiintarea tuturor comisiilor", potrivitZiua de Cluj.

Tinerii spun ca sunt decisi sa vina in centrul Clujului si sa protesteze in fiecare seara, cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, scrie ziuadecj.ro.

Protestele continua

Potrivit unui mesaj care circula pe Facebook, protestele vor continua si miercuri, intre orele 19:00 si 22:00, insa nu sunt inca autorizate. Redam mai jos mesajul:

"USL a demonstrat in numai doua luni ca "USL si PD-L, aceeasi mizerie"

Ultimele doua luni au consemnat un atac fara precedent la adresa democratiei si a statului de drept. Este evident ca noua putere nu a inteles nimic nici din greselile predecesorilor la guvernare, nici din mesajul transmis de protestele din ianuarie 2012.

Veniti alaturi de noi sa aparam democratia, miercuri, de la ora 19.00, in Piata Universitatii. Este un protest al societatii civile, nu al vreunei miscari politice si ne delimitam de acestea, asa cum am facut-o si in ianuarie 2012.

Protestam

Impotriva distrugerii institutiilor statului de drept, un abuz la adresa principiilor si functionarii democratice.

Impotriva comportamentului abuziv si antidemocratic al Guvernului.

Impotriva coruptiei si aservirii intitutiilor publice de catre partide, orice culoare politica ar avea.

Impotriva arogantei si dispretului clasei politice fata de aplicarea legilor in Romania.

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Asociatia Salvati Dunarea si Delta

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala

Centrul de Resurse pentru Participare Publica - CeRe

CENTRAS

Cei care doresc sa se alature sunt bineveniti, putem modifica descrierea acestui eveniment.

PROTESTUL NU ESTE AUTORIZAT".

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste Guvern Ponta, #Ponta plagiat demisia proteste, #Constitutie Romania proteste Guvern , #proteste
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Hei, pupinbasisti, inca n-am iesit in strada pentru ca asteptam
Poza Imanuel
Imanuel
rank 2
Basescu a aruncat tzara in razboi civil.