Oamenii ies din nou in strada, duminica, in Bucuresti, marile orase si diaspora: Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 15:03
46095 citiri
Oamenii ies din nou in strada, duminica, in Bucuresti, marile orase si diaspora: Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce zeci de mii de oameni au protestat duminica trecuta in Bucuresti si alte orase din tara, romanii au de gand sa iasa din nou in strada si duminica aceasta, pentru a protesta fata de ordonantele prin care Guvernul incearca sa modifice codul penal.

Organizatorii protestului care urmeaza sa aiba loc duminica seara spun ca unele televiziuni au manipulat "fara rusine" si ca "CNA-ul nu isi face treaba".

"Este momentul sa ii vizitam. Apoi mergem la Ministerul Justitei, iar final, la Guvern. Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales", se anunta pe pagina de eveniment a protestului "NU Legii Gratierii Si Amnistiei".

Protestatarii se vor strange incepand cu ora 17:00 in Piata Universitatii din Capitala, urmand ca la ora 18:00 sa porneasca in mars.

Nu doar in Bucuresti vor iesi romanii in strada. Vor fi proteste in 19 localitati din tara: Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Satu Mare, Targu Jiu, Turda si Ramnicu Valcea.

S-au anuntat proteste si in sapte orase din diaspora: Paris, Londra, Bruxelles, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg si Zurich.

Pe Facebook este anuntata si o manifestatie pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, in fata Ministerului Justitiei, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonantele din justitie.

Protestatarii sustin ca demersul Executivului nu vizeaza, de fapt, criza penitenciarelor supraaglomerate sau infractorii marunti, ci "condamnatii de lux", printre care Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu si zeci de alti parlamentari sau alesi locali.

Presedintele Iohannis a cerut Guvernului sa retraga ordonantele pe Justitie, dar Guvernul a refuzat.

CSM a dat aviz negativ celor doua ordonante, explicand ca procedura de adoptare incalca Constitutia.

Zeci de mii de oameni au iesit in strada sa protesteze fata de intentia Guvernului, iar presedintele Klaus Iohannis a demarat procedurile pentru organizarea unui referendum la care romanii sa isi spuna direct parerea cu privire la continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice.

Reintors din SUA, Liviu Dragnea sustine ca nu este la curent cu ce fac Florin Iordache si Sorin Grindeanu si cu ce contin OUG, iar ministrul Justitiei a decis sa viziteze penitenciarele si a anuntat o dezbatere pe marginea celor doua ordonante, care va avea loc luni si la care nu vor putea participa decat 50 de persoane, fiecare avand dreptul sa vorbeasca cel mult 3 minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#proteste duminica 29 ianuarie, #proteste ordonante justitie , #proteste