Protestele nu se domolesc: In Piata Victoriei au fost 25.000 de oameni, iar 4.000 au scandat la Cotroceni

Luni, 06 Februarie 2017, ora 22:55
68638 citiri
Protestele nu se domolesc: In Piata Victoriei au fost 25.000 de oameni, iar 4.000 au scandat la Cotroceni
Foto: Ziare.com

Protestele nu s-au domolit, oamenii au iesit si luni seara in strada pentru a-si striga nemultumirile fie fata de Guvernul PSD, fie fata de presedintele Klaus Iohannis.

Mitingurile insa nu s-au comparat ca numar. Doar in Piata Victoriei din Bucuresti au fost peste 25.000 de oameni, in timp ce la Cotroceni in varful protestului s-au adunat putin peste 4.000.

Proteste fata de Guvern au avut loc luni seara si in mai multe orase din tara. La Timisoara oamenii au iesit din nou in numar impresionant pe strazi si au creat un moment impresionant cantand cu totii: "Milioane de romani pe strada/Milioane, lumea sa ne vada/Protestam, scandam, cantam si rezistam".

Si in diaspora au iesit romanii in strada inca de la amiaza, cand in fata Comisiei Europene din Bruxelles acestia au scandat "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta!", "Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta!", "Dragnea si cu Tariceanu ne vor scrie carti la anul", "Dragnea, nu fi trist, la Jilava e dentist".

Proteste au mai fost la Lisabona si Londra.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai importante informatii despre protestele de luni din tara si diaspora. Ramai cu noi in continuare pentru a afla ce ne rezerva ziua de marti, cand presedintele Klaus Iohannis merge in Parlamentul Romaniei:

22:55 - Cu saci de gunoi in mana, oamenii care au protestat aduna gunoaiele ramase in urma celor 25.000 de persoane care au fost in fata Guvernului.

22:54 - Peste 2.500 de persoane au protestat, luni seara, la Iasi, timp de cateva ore, actiunea incheindu-se in Piata Unirii dupa un mars pe strazile orasului, arata News.ro.

22:50 - Oamenii nu au uitat sa le multumeasca jandarmilor pentru cum s-au comportat. "Jandarmeria, jos palaria!", scandeaza zecile de persoane care inca sunt in Piata Victoriei.

22:49 - In timp ce aduna gunoaiele, oamenii striga: "PSD, zi de zi, aici vom fi!"

22:45 - Protestatarii de la Guvern au inceput, din nou, sa stranga gunoaiele din Piata Victoriei. "Strange-le pe toate ca apoi spun ca au fost golani in piata", a spus cineva. "Haideti la adunat chistoace ca apoi spun ca au fost golanii la miting", s-a auzit altcineva dupa cateva secunde.

22:40 - Iata ce mesaje au mai transmis protestatarii de la Palatul Cotroceni pe pancarte:

22:38 - "Hotilor!!!", mai striga oamenii din Piata Victoriei.

22:35 - "PSD, ciuma rosie!", scandeaza protestatarii de la Guvern.

22:28 - Iata un mesaj de sustinere de la Londra: "I'm not romanian but i'm with them".

22:24 - "Zi de zi, aici vom fi" si "Romania, trezeste-te!", continua protestatarii din Piata Victoriei sa strige.

22:21 - "Romania! Romania! Romania!", striga oamenii din fata Guvernului.

22:20 - La plecare din Piata Victoriei mai multi protestatari au cantat imnul in autobuzul 137.

22:15 - Acestia continua sa strige "Demisia! Demisia!".

22:13 - Protestatarii din Piata Victoriei joaca "Tara, tara vrem ostasi", raspunzand cu "Dragnea" la intrebarea "Pe cine?".

22:09 - "Zi de zi, aici vom fi", striga protestatarii din Piata Victoriei.

22:08 - In ciuda faptului ca este frig si bate foarte tare vantul, oamenii continua protestul din fata Guvernului.

22:05 - "Soros, stai linistit! Azi e din partea casei! Vorbim maine!", este un alt mesaj de pe o pancarta din Piata Victoriei.

22:02 - Din nou se canta imnul in Piata Victoriei.

21:59 - Protestul din Piata Victoriei continua, oamenii striga "PSD, ciuma rosie!" si "Hotii! Hotii".

21:57 - Iata un mesaj de la Sibiu de la sustinatorii Laurei Codruta Kovesi.

21:54 - Protestul de la Palatul Cotroceni s-a incheiat. Iata ce mesaje au transmis protestatarii:

21:53 - "Si penalii plang cateodata", scrie pe o pancarta din Piata Victoriei.

21:50 - Si la Londra a inceput ploaia, dar oamenii nu renunta la protest.

21:47 - "De la Apus la Rasarit toti trandafirii au ofilit", a fost mesajul transmis pe o pancarta a unui roman care a protestat la Lisabona.

21:45 - "Nu ne lasam! Nu ne lasam! Nu ne lasam", striga timisorenii, care au stabilit sa mearga inainte cu protestele. "Bravo, Timisoara! Bravo, Romania", s-a strigat la microfon. Oamenii se pregatesc sa plece ca a inceput ploaia, dar au stabilit ca vineri sa iasa din nou in strada.

21:39 - Aproximativ 500 de persoane au protestat in zona centrala din Galati, manifestantii marsaluind pe strazile orasului. Ei au scandat lozinci la adresa Guvernului si a partidelor.

Manifestantii stransi in fata Prefecturii din Galati au pornit in mars pe strazile Domneasca si Brailei si au scandat "Va dam suta inapoi, numai sa scapam de voi!", "Hotii!", "DNA, sa vina sa va ia!" si "Demisia!", transmite News.ro.

21:38 - La Palatul Cotroceni se mai afla cateva zeci de persoane, transmite corespondentul Ziare.com.

21:37 - Aproape 500 de ploiesteni au iesit din nou in strada, pentru a protesta la adresa Guvernului, manifestantii mergand in doua randuri la sediul PSD, unde au fost intampinati de catre tineri care purtau tricolorul si pancarte cu mesajul: "Romani suntem toti", anunta News.ro.

21:36 - La Timisoara se canta din nou "Milioane de romani pe strada/Milioane, lumea sa ne vada/Protestam, scandam, cantam si rezistam".

21:30 - "Ai vandut puradei si ti-ai luat casa pe ei", "DNA, sa vina sa te ia", "Iesi afara, javra ordinara" si "Noi suntem poporul, tu tradatorul", striga protestatarii de la Palatul Cotroceni, transmite corespondentul Ziare.com.

21:27 - Si steagul Germaniei a fost adus in Piata Victoriei din Capitala.

21:25 - Aproximativ 30 de persoane s-au adunat luni seara in fata Casei de Cultura din Alexandria pentru a-si exprima sustinerea pentru Guvernul Grindeanu, in timp ce, in acelasi loc, alti circa 50 de oameni au protestat la adresa Executivului, fara a exista incidente, noteaza News.ro.

21:23 - Aproximativ 250 de oameni protesteaza in Piata Unirii din Oradea, scandand "PSD, ciuma rosie!", "Afara, afara cu PSD din tara!" si "Demisia!". Manifestantii au huiduit in momentul in care unul dintre ei a citit o stire despre ministrul Sanatatii, oradeanul Florian Bodog, informeaza News.ro.

21:20 - Digi 24 anunta ca la Palatul Cotroceni mai sunt 1.000 de persoane, in timp ce la Palatul Victoria sunt 25.000 de oameni.

21:19 - La Baia Mare 2.000 de persoane protesteaza.

21:18 - Cei 8.000 de protestatari de la Cluj Napoca sar si striga: "Cine nu sare nu vrea schimbare"

21:16 - "Astazi Soros m-a platit dublu", scrie pe o pancarta din fata Guvernului.

21:13 - "Bucuresti, nu uita, Muresu'i de partea ta!", au transmis protestatarii de la Targu Mures.

21:10 - "Moldova vrea autostrada Iasi-Targu Mures", este un mesaj transmis la Iasi.

21:06 - 15.000 de oameni protesteaza la Guvern.

21:05 - Nici ploaia nu ii face pe protestatari sa plece din strada.

20:51 - "O Romanie fara hotie", scrie pe pancarta unui protestatar de la Guvern.

20:49 - "Uniti salvam toata Romania!", striga protestatarii de la Timisoara.

20:48 - 12.000 protesteaza la aceasta ora in fata Guvernului Romaniei, informeaza Digi 24.

20:45 - Un grup de romani protesteaza si luni seara la Londra fata de Guvern. Oamenii, mult mai putini fata de zilele trecute, flutura drapele si pancarte cu mesaje anticoruptie. Romanii scandeaza "Refuz acest abuz" si "Hotii, hotii". Manifestantii au un manechin imbracat in zeghe, cu chipul lui Liviu Dragnea, noteaza News.ro.

20:43 - La Timisoara este o atmosfera incredibila. Oamenii canta, acompaniati de o persoana cu chitara: "Noua ne pasa. Aici e acasa. Nu stam in casa. Hei! Hei!".

20:42 - Numarul protestatrilor de la Alba Iulia a depasit 200. Acestia au organizat un "mars al luminilor" in care unii dintre participanti poarta lanterne, lasere si alte obiecte de iluminat si scandeaza "Jos Guvernul", "Hotii!" si "Mincinosii!", informeaza News.ro.

20:40 - Si luni oamenii au venit cu copiii in Piata Victoriei din Bucuresti.

20:39 - Numarul protestatarilor de la Constanta a ajuns la 1.000.

20:38 - Timisorenii au aprins lanternele telefoanelor si canta cu totii.

20:36 - La Timisoara se canta "Milioane de romani pe strada/Milioane, lumea sa ne vada/Protestam, scandam, cantam si rezistam".

20:35 - "Codruta, suntem cu tine! Tata, eu sunt bine! Ii bagam la puscarie", este un alt mesaj din Piata Victoriei.

20:30 - "Nu va saturati! Va vrem spanzurati", este mesajul de pe o marioneta spanzurata in Piata Victoriei din Bucuresti.

20:15 - Aproximativ 3.000 de persoane au pornit, luni, in mars pe strazile din Sibiu, strigand "Iesiti din casa, daca va pasa!", "Jos Guvernul!" si "Demisia". Manifestantii intentioneaza sa strabata doar o treime din traseul facut duminica seara si sa revina in Piata Mare, transmite News.ro.

20:10 - La Palatul Cotroceni s-au strans 3.500 de persoane.

20:08 - Cei 500 de oameni iesiti la protest la Iasi striga "Nu plecam! Nu plecam!".

20:06 - Peste 500 de persoane protesteaza in fata Prefecturii Brasov, pentru a saptea zi consecutiv, oamenii cerand demisia Guvernului si scandand lozinci antiguvernamentale, intre care: "Garantia noastra e plecarea voastra". Manifestantii se indreapta spre Piata Sfatului, unde se afla si sediul PSD, transmite News.ro.

20:06 - La Cluj Napoca 3.000 de oameni s-au strans in strada si au plecat in mars prin oras, transmite Digi 24.

20:03 - Peste 10.000 de oameni s-au adunat in fata Guvernului, informeaza Digi 24.

20:00 - "Dragnea, Iordache, Grindeanu - tradatori de tara. Sa fie judecati pentru inalta tradare", scrie pe pancarta unei persoane din Piata Victoriei.

19:59 - Dupa ce duminica bulgarii au protestat la Sofia in semn de solidaritate cu romanii, acum in Piata Victoriei a fost adus si steagul Bulgariei.

19:58 - Peste 8.000 de persoane se afla acum in fata Guvernului, anunta Realitatea TV.

19:57 - "Zi de zi, aici vom fi!" si "Noaptea, ca hotii!!!", striga romanii adunati la Guvern.

19:55 - "PSD, ciuma rosie", striga oamenii din Piata Victoriei din Bucuresti.

19:54 - Timisorenii s-au mobilizat si au iesit, din nou, in numar foarte mare in Piata Operei.

19:50 - Oamenii care sosesc in Piata Victoriei vin pregatiti. Si-au luat ceaiuri, iar altii covrigi.

19:58 - Numarul celor care protesteaza la Constanta a ajuns la 500, anunta Digi 24.

19:47 - Si la Braila protesteaza oamenii in strada fata de Guvern.

19:44 - La Ploiesti un barbat a protestat singur fata de Klaus Iohannis. Acesta avea o pancarta pe care scria "Jos Iohannis pt. ca a vandut copiii!", transmite News.ro.

19:38 - Protestatarii din Piata Victoriei spun ca le este frig, dar ca nu vor pleca.

19:37 - In Bucuresti, a fost oprit traficul dinspre soseaua Kiseleff spre Calea Victoriei si dinspre Lascar Catargiu spre bd Mihalache.

19:36 - Oamenii continua sa vina in Piata Victoriei, transmite corespondentul Ziare.com.

19:34 - Circulatia in zona Guvernului a fost oprita pe mai multe artere.

19:32 - Nicio persoana nu a aparut, luni dupa amiaza, pana la ora 18:00, la manifestatia convocata pe Facebook de catre sustinatorii PSD si ALDE in centrul municipiului Pitesti si programata pentru ora 17:00, informeaza News.ro.

19:30 - "Strada nu cedeaza", se scandeaza in Piata Victoriei din Bucuresti.

19:28 - Aproximativ 300 de persoane protesteaza, luni seara, in Piata Unirii din Iasi, cerand demisia Guvernului si scandand lozinci la adresa PSD, precum "PSD, cat mai suporti sa fii condus de hoti?", "Demisia!", "Jos guvernul PSD!" si "ALDE si cu PSD, tradatori de patrie!", anunta News.ro.

19:23 - Digi 24 transmite ca numarul protestatarilor de la Guvern a ajuns la 5.000 de persoane.

19:21 - La Constanta protesteaza in jur de 150 de persoane fata de Guvernul Grindeanu. Acestia striga "DNA sa vina sa va ia, Nu plecam, rezistam", "Jos Guvernul", "La inchisoare", "Afara, afara cu PSD din tara", "Demisia", "Hotii! Hotii!", potrivit News.ro.

19:20 - Numarul protestatarilor de la Cotroceni a ajuns la 2.000. Protestatarii scandeaza "PSD, PSD", "Ghinion, am iesit si noi", "Sustinem guvernul Grindeanu", "Jos labele de pe guvernul meu". Cateva lasere sunt agitate pe portile Palatului Cotroceni si se striga "Respectati votul romanilor", anunta News.ro. Circulatia este inchisa pe bulevardele Gh. Marinescu si Eroii Sanitari.

Manifestantii au venit cu pancarte pe care scrie "Iohannis, da-ne tara inapoi! ", "UNESTE ce e dezbinat", "DNA fara cucuvea", "Voi sunteti 100.000. Noi, milioane".

19:16 - Cei peste 2.000 de oameni striga "Dragnea, nu uita! Romania nu e a ta" si "Demisia".

19:10 - "Cine nu sare nu vrea schimbare", "Hotii! Hotii! Hotii!" si "Demisia", striga romanii adunati in fata Guvernului.

19:05 - Numarul protestatarilor din Piata Victoriei creste.

19:02 - In timp ce protestatarii cer demisia Guvernului si sufla in vuvuzelele, soferii care trec prin Piata Victoriei claxoneaza in semn de solidaritate.

19:00 - Dupa ce "Vlad Tepes" a fost duminica seara in fata Guvernului, luni seara a venit "Superman".

Foto: Privesc.eu

18:56 - "PSD, ciuma rosie" si "Demisia! Demisia!", continua oamenii sa strige.

18:53 - "Dragnea, nu uita! Romania nu-i a ta" si "Hotii! Hotii!", scandeaza oamenii din fata Guvernului.

18:48 - In jur de 2.000 de persoane s-au strans la Piata Victoriei.

18:37 - Zeci de persoane protesteaza la Constanta. "Vand Guvern! 2 lei! Il dau si gratis", sustine un protestatar, transmite Ziua de Constanta.

18:31 - Oamenii din Piata Victoriei spun ca pentru ei a devenit un obicei ca dupa munca sa mearga "Acasa", adica in fata Guvernului. Metroul incepe sa se aglomereze din nou. Diferenta fata de ultimele zile este ca luni seara nu prea mai sunt copii in Piata Victoriei.

18:28 - "Maine, la ora 12:00, ma voi adresa Parlamentului Romaniei. Modificarile legislatiei penale initiate de Guvern, care au generat o puternica reactie civica, trebuie aduse in atentie si de la tribuna Legislativului. Va invit sa ma urmariti!", a transmis presedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

18:20 - Nici oamenii din Baia Mare nu renunta la proteste si ies in strada in aceasta seara. Ei incep sa se stranga in Piata Revolutiei.

18:17 - In Piata Victoriei, oamenii au venit, din nou, cu steagul Romaniei, al Americii si al Uniunii Europene.

18:15 - Circa zece persoane au protestat, luni dupa-amiaza, timp de peste o ora, in fata Teatrului "Mihai Eminescu" din Botosani, fata de presedintele Klaus Iohannis, anunta Agerpres.

18:09 - Printre cei 500 de protestatari de la Palatul Cotroceni se afla si un barbat care a venit cu un pui de cucuvea.

17:59 - Numarul celor din Piata Victoriei creste de la un minut la altul.

17:55 - Si la Sibiu vor iesi oamenii in strada in aceasta seara, anunta Ora de Sibiu.

17:48 - Si romanii din Washington anunta ca vor iesi din nou in strada pentru a protesta la Ambasada Romaniei.

17:46 - La Palatul Cotroceni oamenii au venit cu cucuvele in mana si ii transmit lui Kovesi sa plece. "Iohannis sa mearga in piata sa ii linisteasca, altfel venim noi doua milioane", a transmis un protestatar de la Palatul Cotroceni.

Foto: Romania Tv

17:26 - Pe Facebook mai multe persoane se organizeaza sa pregateasca ceai si sa duca celor care se vor strange in Piata Victoriei.

17:24 - Circulatia in zona Palatului Cotroceni a fost oprita pe anumite artere.

17:20 - Protestatarii de la Palatul Cotroceni au incercat sa impinga gardurile asezate in fata lor, dar jandarmii i-au tinut sub control.

17:13 - Un barbat in varsta de 68 de ani protesteaza, luni, in fata Prefecturii Alba. Acesta cere demisia presedintelui Klaus Iohannis si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca fac "cel mai mare rau romanilor", anunta Mediafax.

17:04 - Pe retelele de socializare se propune ca, luni seara, dupa intonarea imnului in Piata Victoriei, oamenii sa se imbratiseze ca sa arate ca sunt uniti.

17:02 - La manifestatia de la Palatul Cotroceni se scandeaza lozinci ce o vizeaza pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care oamenii de acolo o acuza ca face dosare la comanda.

17:00 - Cateva zeci de persoane s-au strans la aceasta ora la Guvern.

16:45 - Si la Ploiesti se anunta un protest antiGuvern pentru luni, incepand cu ora 17:00.

16:40 - In jur de 200 de persoane s-au strans la protestul de la Palatul Cotroceni, anunta News.ro.

16:35 - "Jos Iohannis! Ciuma bruna", scrie pe pancarta unui protestatar de la Palatul Cotroceni.

16:13 - La Craiova, oamenii se vor strange de la ora 18:00 in Piata Mihai Viteazul.

16:10 - Si la Oradea vor iesi oamenii in strada in aceasta seara, in Piata Unirii, informeaza Bihoreanul.

16:00 - Protestatarii de la Palatul Cotroceni striga "Demisia", mesaj adresat presedintelui Klaus Iohannis.

15:49 - In acelasi timp cu protestul de la Piata Victoriei are loc o manifestatie la Palatul Cotroceni. Si aici au inceput sa se adune oamenii care sustin Guvernul Grindeanu.

15:47 - Protestarii au inceput sa se adune deja in Piata Victoriei din Bucuresti.

15:46 - Se anunta proteste si la Timisoara, Focsani, Constanta.

15:40 - La Sibiu, protestatarii vor iesi in strada la ora 18:00.

15:40 - Pe langa Bucuresti, oamenii vor iesi in strada la Cluj Napoca, de la ora 17:00.

15:00 - Iata imagini de la protestul de la Bruxelles, cand romanii adunati la Comisia Europeana strigau "Dragnea si cu Tariceanu ne vor scrie carti la anul".

******

Amintim ca dupa masivele proteste de strada generate de adoptarea OUG13, guvernul Grindeanu a decis sa faca un pas inapoi, adoptand, duminica, o noua ordonanta de urgenta, care o abroga pe prima. Insa, in noua ordonanta au ramas prevederi neconstitutionale, existand riscul ca actul normativ adoptat initial sa intre totusi in vigoare.

Din acest motiv, dar mai ales pentru ca nu mai au incredere in acest guvern, 600.000 de romani au iesit duminica seara in strada la cel mai mare protest de pana acum.

Luni, Ministerul Justitiei se afla intr-o confuzie totala. Dupa ce ministrul Florin Iordache a anuntat ca ordonanta 13 va fi transformata in proiect de lege depus la Parlament, dupa doar cateva ore Ministerul Justitiei a anuntat printr-un comunicat ca nu mai e interesat de modificarea Codurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#proteste oug, #proteste Justitie, #proteste Guvern , #proteste