Ziare.com

Protestul de la Dacia Mioveni a luat sfarsit

Joi, 21 Martie 2013, ora 17:35

   

Protestul de la Dacia Mioveni a luat sfarsit
A doua zi de proteste organizate de sindicatele de la Dacia Mioveni s-a incheiat joi, in jurul orei 16.00, dupa ce s-a ajuns la o intelegere partiala in privinta contractului contractului colectiv de munca.

Potrivit Digi 24, reprezentantii sindicatelor si ai patronatului au ajuns la intelegerea potrivit careia primele de Paste si de Craciun vor fi mentinute, iar orele suplimentare vor fi platite.

In privinta salariilor, patronatul a acceptat o crestere de 5 la suta, fata de 20 la suta cat au cerut muncitorii, drept care negocierile urmeaza sa fie reluate saptamana viitoare, marti.

In cazul in care saptamana viitoare nu se va ajunge la un acord legat de cresterea salariala, sindicatele au amenintat ca vor relua protestele.

A doua zi de proteste la Dacia - Producatorul sustine ca manifestatiile sunt ilegale

Printre revendicarile munctorilor la care patronatul a cedat joi se numara si eliminarea controlului cu alcooltestul la intrarea si la iesirea din uzina.

In plus, oamenii sunt suparati ca in august, luna in care se opreste activitatea uzinei si toti angajatii intra in concediu, vor fi platiti cu numai 60% din salariu si nu 85 la suta cat au primit pana acum.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1724 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor