Ziare.com

Protestul de la Oltchim continua - 300 de angajati cer salariile restante

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 10:15

   

Protestul de la Oltchim continua - 300 de angajati cer salariile restante
Aproape 300 de angajati de la Oltchim protesteaza, joi dimineata, in fata pavilionului administrativ al combinatului, cerand plata salariilor restante.

Angajatii spun ca nu au primit de doua luni salariile.

Sapte dintre sindicalistii care au intrat miercuri in greva foamei continua aceasta forma de protest. Ei au stat in cursul noptii in corturi, in fata pavilionului central.

Si miercuri, aproximativ 200 de angajati s-au strans in fata pavilionului administrativ al combinatului, cerand demisia liderului de sindicat Mihai Diculoiu.

Protestele la Oltchim au inceput in urma cu o saptamana, cand societatea a decis oprirea definitiva a procesului de productie din cauza datoriilor catre distribuitorul de energie electrica. Electrica a trimis combinatului o somatie, anuntand ca din data de 15 septembrie va opri furnizarea energiei electrice.

Directorul general al combinatului Constantin Roibu si-a prezentat demisia, incepand din 5 septembrie, din functia de director, precum si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al companiei. Directorul general adjunct Radu Olaru asigura pe timp limitat atributiile de director general al Oltchim, cel putin pana la efectuarea privatizarii.

Licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea va avea loc la 18 septembrie.
Sursa: rNews

Articol citit de 907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce nu li se dau banii, oamenii nu poarta vina, ...

... ca de-atatzia ani e-n groapa combinatul cu pricina?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor