Protestul de la Spitalul Judetean Braila continua si miercuri (Video)

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 07:59
2293 citiri
Protestul de la Spitalul Judetean Braila continua si miercuri (Video)
Foto: Antena 3

100 de cadre medicale s-au adunat si miercuri dimineata, in curtea Spitalului Judetean din Braila, pentru a protesta fata de scaderea salariilor cu 25 la suta.

Prefectul de Braila, Dumitru Popa, s-a dus, miercuri dimineata, in mijlocul manifestantilor si i-a intrebat daca sunt de acord sa discute, in numele lor, cu delegatia de control de la Ministerul Sanatatii.

Desi initial nu au fost de acord, pana la urma, cadrele medicale au ales ca discutiile sa se poarte la spital si au cerut ca presa sa aibe acces la discutii. Intre timp, manifestantii strigau 'Sa vina Bunea Stancu", presedintele Consiliului Judetean Braila.

Atunci cand delegatia manifestantilor a intrat in cladire, s-a produs o busculada, calmata din nou de fortele de ordine.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, comitetul director al Federatiei "Solidaritatea Sanitara", membra a Confederatiei Nationala Sindicala "Cartel ALFA", sustine solicitarile colegilor din Braila care protesteaza fata de situatia in care au fost aduse spitalele din tara.

Protestul a fost initiat marti, cand angajatii au spart usa spitalului, fiind nevoie de interventia fortelor de securitate pentru calmarea spiritelor.

Angajatii spitalului sunt nemultumiti de presedintele consilului judetean, Gheorghe Bunea Stancu, membru PSD. In plus, angajatii spitalului au cerut demisia managerului Rodica Sin, care a refuzat sa vorbeasca cu ei.

Protest la spitalul din Braila: Peste 100 de angajati au spart usa institutiei

Cristina Iftimescu, vicepresedintele Sanitas, a declarat, marti, pentru Antena 3, ca la Spitalul Judetean Braila nu s-au virat salariile angajatilor, se anunta concedieri ale asistentelor si s-au taiat sporurile la care angajatii aveau dreptul.

In urma protestului violent de marti, Ministerul Sanatatii a cerut ca o comisie de ancheta sa se deplaseze miercuri in localitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protrest spital Braila, #spital judetean braila, #ancheta braila , #proteste
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Nu am mai vazut pana acum asa ceva ! Mugete , isterie , racnete , geamuri sparte ....