PSD si-a scos membrii de partid la un miting pentru sustinerea Guvernului: "Astazi la Pitesti, maine-n Bucuresti!"

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 18:55
25146 citiri
PSD si-a scos membrii de partid la un miting pentru sustinerea Guvernului: "Astazi la Pitesti, maine-n Bucuresti!"

Aproximativ 5.000 de oameni au luat parte, sambata, la un miting de sustinere a Guvernului Grindeanu, organizat de PSD Arges in Piata Vasile Milea din Pitesti.

Multi dintre cei prezenti au pancarte pe care scrie "Impreuna pentru Romania", dar si unele cu numele comunei din care vin, arata Adevarul.

Multimea scandeaza, animata de pe o scena, "PSD, PSD, Romania-i rosie", dar si "Jos Iohannis!", "Nazistii" sau "Astazi la Pitesti, maine-n Bucuresti!".

Au fost amplasate si boxe din care se aude muzica populara cu tenta nationalista, melodii ca "Noi suntem romani" si "Traiasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca".

Intrebata care este mesajul pentru presedintele Klaus Iohannis, multimea a raspuns printr-un "Huo" general.

Fotografii: captura livestream Adevarul

Inainte ca protestul sa inceapa, viceprimarul municipiului Curtea de Arges, Gabriel Jubleanu, scria pe Facebook ca toti cei care doresc sa participe pot fi transportati gratuit la locul protestului. "Va rugam sa ne fiti alaturi. Plecare ora 15:30 parcare Biserica Domneasca", a scris vicele Jubleanu pe Facebook.

Mitingul a inceput la ora 17:00, in Piata Vasile Milea. De aici, participantii vor pleca pe Strada Victoriei, spre Piata Primariei, de unde se vor intoarce in punctul de pornire. Manifestatia, care are autorizatie, urmeaza sa se incheie la ora 19:00.

Membrii organizatiei PSD Arges au pus la punct detaliile legate de organizarea protestului pe un grup de Whatsapp. "Sub 5.000 de persoane ne facem de ras", a transmis o persoana inscrisa in grup.

Joi, filialele locale ale PSD au anuntat ca intentioneaza sa organizeze oficial mitinguri de sustinere pentru Guvernul Grindeanu.

Mai mult, PSD Olt a adoptat, miercuri, o rezolutie prin care propune un miting de mare amploare la Bucuresti. PSD a negat ulterior ca un astfel de miting, de mare amploare, ar urma sa fie organizat in Capitala.

Reamintim ca la mitingul anuntat la Pitesti pentru 6 februarie, de catre sustinatorii Guvernului Grindeanu, nu s-a prezentat nimeni.

Sambata dimineata, in Piata Victoriei din Bucuresti au manifestat pasnic, impotriva guvernului Grindeanu, 600 de parinti si copii. Manifestari similare vor avea loc si sambata seara sau duminica.

UPDATE 18:55: Mitingul de la Pitesti s-a incheiat cu participantii prinsi in Hora Unirii. Aproximativ 5.000 de sustinatori ai PSD au manifestat, protestul fiind unul pasnic.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com