Ramona Manescu sustine ca a rezolvat probema grevei de la metrou

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 16:35
1378 citiri
Ramona Manescu sustine ca a rezolvat probema grevei de la metrou
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, vineri, ca a avut o discutie cu reprezentantii Metrorex pe subiectul protestului organizat in Capitala si a estimat ca se va stinge conflictul in urma negocierilor purtate cu Ministerul de Finante.

Manescu a fost intrebata cum va fi rezolvata problema grevei de la metroul bucurestean. "Am discutat cu cei de la Metrorex, cred ca am ajuns la un acord, ministerul Finantelor a fost flexibil in ceea ce priveste o parte din cererile celor de la Metrorex, eu cred ca se va stinge acest conflict. Noi asa ne dorim, ne dorim sa fim alaturi de cei din sindicate, nu impotriva lor", a declarat ministrul.

Manescu a precizat ca in situatia in care protestul de la metrou va avea loc se vor gandi "masuri alternative" de deplasare pentru bucuresteni pentru perioada intreruperii circulatiei cu metroul.

Peste 3.000 de sindicalisti din transporturi au protestat in Capitala: "Jos, jos, jos, Guvernul mincinos" (Video)

Angajatii de la metrou au oprit activitatea marti dimineata, intre orele 04.00 si 06.00. Miercuri, peste 3.000 de sindicalisti au plecat in mars din Piata Victoriei, pe traseul Calea Victoriei - Podul Natiunile Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii, pana in Piata Constitutiei, intr-un protest organizat de Federatia Sindicatelor din Transporturi, Transloc si Servicii Publice "ATU - Romania".

Sindicalistii ameninta ca daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate, in 30 septembrie vor opri lucrul pe termen nelimitat, atat la metrou, cat si la RATB.

Sindicalistii cer modificarea legislatiei sociale in vigoare si reclama imposibilitatea negocierii contractelor colective de munca, fondul de salarii fiind blocat la nivelul anului 2008.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in 5 septembrie, ca dezaproba intentia sindicatelor de la metrou de a intra in greva generala si a cerut Metrorex solutii de rezolvare imediata a revendicarilor angajatilor.

Guvernul va relua dialogul cu sindicalistii de la Metrorex si va incerca sa rezolve acele revendicari care pot fi acceptate, dar nu va mai fi de acord ca toate afacerile metroului sa fie intermediate de firma sindicatului, a afirmat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#greva metrou, #Ramona Manescu greva metrou, #Ramona Manescu Metrorex, #protest transporturi , #proteste