Renault Romania ii da replica lui Tudose, dupa ce a insinuat ca ar fi scos in strada angajatii Dacia

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 22:10
14471 citiri
Renault Romania ii da replica lui Tudose, dupa ce a insinuat ca ar fi scos in strada angajatii Dacia

Grupul Renault Romania a precizat, miercuri seara, ca protestul din ziua precedenta de la Mioveni a fost initiat exclusiv de Sindicatul Automobile Dacia (SAD), conducerea companiei nefiind implicata. Reactia a venit dupa ce premierul Tudose a insinuat ca angajatii ar fi fost scosi in strada de angajator.

"Nu comentam deciziile politice ale autoritatilor. Actiunea din 7 noiembrie este o initiativa exclusiv a SAD (Sindicatul Automobile Dacia, n.red.)., persoana juridica independenta. Compania a fost doar informata de catre SAD referitor la acest demers, potrivit prevederilor CCM. Ne vom organiza activitatea astfel incat sa putem produce vehiculele comandate de clientii nostri", au precizat reprezentanti ai grupului Renault Romania la solicitarea Digi24.

De altfel, cu o zi inainte, presedintele SAD, Nicolae Pavelescu, a precizat ca oamenii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile cuvenite, fara interventia, intr-un fel sau altul, a companiei.

"In ceea ce priveste angajatorul nostru, nu are niciun merit, nicio vina pentru actiunea noastra. Noi suntem cetateni ai Romaniei, membru in Uniunea Europeana, si ne vom cere drepturile in strada ori de cate ori e nevoie", a declarat Pavelescu la Digi24.

Liderul sindical le-a mai transmis guvernantilor de la Bucuresti ca daca nu ii vor asculta pe angajatii de la Dacia, acestia vor recurge la greva generala.

Miercuri, la inceputul sedintei de guvern in care a fost adoptata controversata ordonanta de urgenta prin care s-a modificat Codul Fiscal, premierul Tudose a spus ca actul normativ este benefic, dar este contestat doar de "niste multinationale", nemultumite ca masurile ar impiedica externalizarea profiturilor.

"Am 'apreciat', cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani sustinuti de conducere care doreau autostrazi, compania externalizand profitul. Superb! Nu mai merge", a spus Tudose, referindu-se la Dacia, dar fara sa mentioneze explicit.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Primele tensiuni în PSD. Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu au cerut ca partidul să nu-l voteze pe Ciucă SURSE
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu...
PNL, groparul României
PNL, groparul României
După ce Dacian Cioloș a eșuat în tentativa sa de a forma un guvern, pe surse, s-a auzit că președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Florin Cîțu să facă un pas în spate, dar că acesta ar...
Sursa: Ziare.com