Rezistam! De ce e esential protestul din aceasta seara

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Duminica, 12 Februarie 2017, ora 08:08
53504 citiri
Rezistam! De ce e esential protestul din aceasta seara

Romania este asteptata astazi din nou in strada peste tot unde se afla ea. Si protestul acesta mi se pare esential din mai multe motive.

1. Pentru ca PSD sa nu prinda curaj cu planul B de a obtine dezincriminarea pentru devalizarea bugetului prin invierea OUG 13 ca urmare a respingerii in Parlament a OUG 14. Nu putem accepta aceasta pacaleala. Liviu Dragnea promite procedura de urgenta pentru aprobarea ordonantei de abrogare? Ar fi trebuit sa o vedem de saptamana trecuta deja. Si cred ca ar trebui sa ii dam un argument forte pentru a se tine de cuvant.

2. Pentru ca acest guvern, care nici macar nu si-a asumat explicit abuzul comis, nu si-a cerut iertare pentru el, nu mai are credibilitate, cel putin nu fara niste asumari si schimbari cu mult mai profunde decat plecarea lui Florin Iordache, victimizat si autovictimizat.

3. Pentu a da o lectie exemplara pe care sa o tina minte oricui i-ar mai trece vreodata prin cap sa comita o asemenea fapta precum OUG 13. Cine va face la fel, la fel va pati!

4. Pentru a arata ca soceitatea romaneasca, devenita un exemplu european, ramane vie, treaza, cu ochii pe guvernanti, imposibil de pacalit sau mituit cu o suta de lei in plus. Ca principiile, statul de drept si justitia nu sunt negociabile.

Despre asta e vorba, de asta este absolut necesara rezistenta pentru apararea valorilor esentiale. Daca abandonam acum aceasta rezistenta, semnalul va fi simplu: striga ce striga, protesteaza ce protesteaza, dar pana la urma se potolesc, intra in case si o luam de la capat.

In acelasi timp constat ca protestul in sine este pus sub presiunea unor mari incercari de discreditare. Cele din exterior, precum acuzatia repetata ca oamenii nici nu stiu de ce protesteaza sau ca vor sa rastoarne rezultatul alegerilor, dar si din interior precum valurile stranite de ideea, propagata de Felix Tataru, cu formarea tricolorului in Piata Victoriei, ceea ce le-a sugerat unora ca ar fi vorba despre o sofisticata organizare, iar altora ca protestul derapeaza intr-un fel de distractie.

Nu! Nici una, nici alta.

Personal nu sunt deloc incantata de ideea cu tricolorul si nu voi participa la ea. Dar voi participa la protest, cu siguranta. Pana la urma face si asta parte din frumusetea acestui protest absolut liber: fiecare il duce cum considera. Unii cu tricolor, altii fara, fiecare imbracat in ce culoare vrea si asezat in ce parte a pietei vrea. Nu trebuie sa fim toti la fel. Nu trebuie sa ne manifestam toti la fel, tocmai pentru ca nu suntem inregimentati. Suntem oameni liberi, care isi apara libertatea si principiile.

Si tocmai pentru ca suntem liberi fiecare vine cu ideea lui, mai mult sau mai putin creata, mai mult sau mai putin inspirata.

Important este ca prin prezenta noastra sa transmitem acelasi mesaj de rezistenta si intransigenta. Dar daca ne vom impiedica de detalii si vom incerca sa ne impunem unii altora cum anume sa protestam riscam sa distrugem singuri tot ceea ce am construit atat de frumos pana acum.

Deci haideti oameni buni in piata! Sa le aratam ca nu ne multumim cu firmituri si stim sa ne aparam viitorul! Haideti, cu tricolor sau fara, imbracati in ce culoare vreti, scandati ce simtiti, bucurosi ca ne-am regasit calea! Haideti! Rezistam!

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii
silvia_h
rank 5
Lupta dintre românii integri și hoții din politică merge înainte!
ROMANIA NOUA
rank 5