Romania, a 13-a zi de proteste: Manifest in chiloti, in Piata Universitatii

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 21:26
6115 citiri
Romania, a 13-a zi de proteste: Manifest in chiloti, in Piata Universitatii

Doar o mana de protestatari au mai indraznit, miercuri seara, sa infrunte gerul de afara si ninsoarea pentru a cere demisia presedintelui si a Guvernului. Aproximativ 50 de oameni au ramas pana seara in Piata Universitatii pentru a protesta.

Oamenii s-au strans inca din jurul pranzului pentru a-si striga nemultumirile, iar in jurul orei 16.00 erau cateva sute de persoane.

Manifestantii au scandat "Ploua, ninge, nu conteaza, vom invinge" sau "Zi de zi aici vom fi". O parte dintre acestia fluturau drapele sau aveau bannere cu lozinci antiguvernamentale.

Unii dintre manifestanti au baut ceai cald, iar altii au venit pregatiti cu vin fiert, pentru a face fata temperaturilor scazute. Tropaind din picioare ca sa se incalzeasca, protestatarii le-au cantat celor de la Putere: "La Palatul Cotroceni / Canta cucuveaua / Basescu si cu ai lui / Si-au gasit beleaua".

Protest pe Cod Portocaliu, la Cotroceni - doar 30 de oameni au venit din cele doua mii anuntate

Unul dintre protestatari a tinut sa arate presei ca nu renunta la cererile sale indiferent cat de potrivnica este vremea de afara, asa ca s-a dezbracat si a ramas in lenjeria intima, plimbandu-se cu un drapel in mana printre manifestanti.

Dupa-amiaza, spiritele s-au incins cand Petre Roman si-a facut aparitia in Piata Universitatii si a fost huiduit de multime.

"Eram convins ca venind aici pot sa intampin si oameni care sa ma primeasca mai putin bine. Ma simt foarte bine. Am ramas in randul oamenilor", a spus fostul prim-ministru, cand a vazut reactia multimii.

In fata Palatului Cotroceni s-au strans miercuri la pranz doar cateva zeci de persoane, in conditiile in care sindicatul militarilor in rezerva anuntase un protest amplu, la care se asteptau mii de manifestanti. Acestia s-au imprastiat insa pana seara.

Nici revolutionarii nu vor sa renunte la proteste, in ciuda vremii nefavorabile: asociatiile de revolutionari au anuntat, organizarea, pe 28 ianuarie, a unui proces public pentru Traian Basescu, in fata Teatrului National din Bucuresti, incepand cu ora 19.00.

Petre Roman, huiduit de protestatari in Piata Universitatii

Romanii au iesit in strada 13 zile consecutiv, strigandu-si nemultumirile, cerand schimbarea clasei politice, dar si un trai mai bun.

Protestele au inceput in urma dezbaterilor pe Legea Sanatatii, care s-au soldat cu demisia subsecretarului de stat Raed Arafat, dupa un schimb de replici dure cu presedintele Basescu.

Marti, peste 10.000 de sindicalisti au iesit in strada si au organizat un miting la Piata Victoriei, dupa care au pornit in mars pe traseul Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor, pana la Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti, iar apoi pana la sediul TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Piata Universitatii, #protest chiloti , #proteste