Romanii din Belgia au iesit in strada: Romania-i casa mea, nu va bateti joc de ea!

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 20:00
14083 citiri
Romanii din Belgia au iesit in strada: Romania-i casa mea, nu va bateti joc de ea!
Foto: Facebook/Asociatia M10/Ramona Strugariu

Mai multi romani din Belgia au protestat, duminica, in fata Ambasadei Romaniei la Bruxelles, fata de evenimentele si deciziile politice din ultima perioada care, in opinia lor, reprezinta un pericol pentru independenta justitiei, democratie si statul de drept.

"Ele arunca un con de umbra peste imaginea Romaniei in strainatate, ii submineaza aderarea la spatiul Schengen si parteneriatele euro-atlantice, diminueaza increderea pe care am dobandit-o in plan international, descurajeaza investitorii straini", sustin romanii din Belgia, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Rombel - Romani in Belgia.

Acestia acuza ca politicienii romani "au uitat ca reprezinta interesele oamenilor care i-au votat" si ca promoveaza initiative legislative de modificare a Codurilor penale "menite sa slabeasca puterea justitiei, se apara prin imunitati de raspunderea in fata legii, isi reprezinta si isi servesc interesele proprii".

Protestatarii il aduc in discutie si pe premierul Victor Ponta, care este urmarit penal de DNA si care refuza sa demisioneze, "discreditand, astfel, o tara".

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria

"Tot el ameninta cu dosare penale pe miile de oameni iesiti sa protesteze, in strada, impotriva lui si a guvernului pe care il conduce. Este o incalcare flagranta a dreptului la libera exprimare.

Ministrii Romaniei fac declaratii publice injurioase la adresa familiilor cetatenilor romani plecati sa munceasca in strainatate. Ce credibilitate are, in fata Europei si a lumii, un stat cu o astfel de reprezentare?", se intreaba romanii din Belgia, facand referire si la declaratiile fostului ministru al Transporturilor Ioan Rus fata de conationalii din diaspora.

Ioan Rus s-ar putea alege cu plangere penala dupa "golani si curve"

"Protestam vehement impotriva acestei directii pe care a fost inscrisa Romania, stat-membru al Uniunii Europene, de catre jocurile de interese ale anumitor cercuri de politicieni.

Sustinem o justitie independenta si puternica, respectarea statului de drept si a valorilor sale, ocrotirea drepturilor fundamentale.

Ne dorim o clasa politica aliniata intereselor europene ale tarii si ale cetatenilor ei.

Acesta este motivul pentru care iesim in strada si nu ne vom opri pana cand vocile noastre nu for fi auzite.

Noi, cetateni romani, nu ne mai consideram reprezentati de acesti oameni, care, in acest moment, nu ne mai pot garanta o Romanie europeana", se incheie comunicatul de presa citat.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#protest romani Belgia, #protest romani Belgia Ponta, #protest romani Belgia Rus , #proteste