Sute de romani au iesit in strada s-o sustina pe Kovesi, la Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Cluj (Video)

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 20:30
14755 citiri
Sute de romani au iesit in strada s-o sustina pe Kovesi, la Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Cluj (Video)
Foto: Facebook / Florina Silviana

Romanii din mai multe colturi ale tarii, dar si de peste hotare au decis sa iasa in strada pentru a-si arata sustinerea fata de Laura Codruta Kovesi, clasata pe primul loc in competitia pentru functia de procuror sef european, dar anchetata de noua sectie speciala infiintata de Parlamentul condus de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Manifestatiile de sustinere au inceput inca de joi seara, la Cluj, Bucuresti, dar si in Zurich (Video).

Update: Cateva sute de persoane s-au adunat, vineri seara, la manifestatia din Piata Victoriei pentru sustinerea Codrutei Kovesi. Masinile care trc prin Piata Victoriei ii claxoneaza, in semn de sustinere, pe manifestanti.

Oamenii au scandat numele Codrutei Kovesi, iar unii dintre ei au steaguri tricolore.

Aproximativ 1.000 de oameni marsaluiesc, vineri seara, pe strazile Sibiului, pentru a o sustine pe Laura Codruta Kovesi si cer demisia Guvernului, considerand ca ceea ce i se intampla fostului procuror sef DNA reprezinta actiuni de intimidare.

Sibienii s-au intalnit in jurul orei 18:00 in Piata Mare, purtand steaguri tricolore pe care au scris mesaje de sustinere a Laurei Codruta Kovesi. De asemenea, oamenii au adus pancarte pe care au scris mesaje pro-Kovesi.

Sustinatorii Codrutei Kovesi au scandat "Codruta nu uita, Sibiu-i de partea ta", "Tudorele fa ceva! Da-ti demisia!", "Jos Tudorel, Codruta la Guvern" sau "Vrem Codruta la Bruxelles".

Iata si cateva imagini video din Sibiu:

La protestul de la Sibiu participa si liderul USR, Dan Barna.

La Cluj-Napoca protesteaza peste 300 de persoane, pentru a dua zi consecutiv, fata de ceea ce ei numesc "intimidarile Guvernului" la adresa fostului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

De asemenea, in centrul Timisoarei sunt peste 200 de persoane care isi arata arata sustinerea fata de fosta sefa DNA, potrivit Mediafax.

Reamintim ca petitia pentru sustinerea lui Kovesi la sefia Parchetului European a strans peste 100.000 de semnaturi si va fi depusa la Bruxelles.

Vineri, inainte de a pleca la Bruxelles, Laura Codruta Kovesi a fost la Parchet si si-a recuzat anchetatorii: Nu am comis niciodata, dar niciodata fapte penale!

Mobilizarea s-a facut pe Facebook

Mobilizarea la proteste s-a facut pe Facebook. In Bucuresti, sustinatorii Laurei Codruta Kovesi se strang vineri si sambata incepand cu ora 16:00 in Piata Victoriei, se arata pe pagina de Facebook special dedicata acestui eveniment.

La Cluj, protestatarii s-au adunat de la ora 18:00 in centrul orasului, langa Monumentul Memorandistilor, locatie cunoscuta ca si "La Clopot", scrie eclujeanul.ro.

"Laura Codruta Kovesi este un simbol justitiar care reprezinta poporul. Haideti sa o sustinem in strada! Ne-am saturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului!", anuntau organizatorii.

La Sibiu, sloganul sub care se aduna sustinatorii fostei sefe a DNA este "Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati!", se arata pe pagina special dedicata evenimentului.

"Infractorii disperati sunt, cum stim, cei mai periculosi. Infractorii disperati care conduc Romania au adus-o in cel mai periculos punct de la integrarea ei europeana incoace: cetatenii Romaniei sunt tratati represiv de catre puterile statului.

S-a vazut in 10 august. S-a vazut si aseara, cand impotriva Laurei Codruta Kovesi au fost indreptate fortele represive ale Sectiei speciale de anchetare a magistratilor - pe care Comisia de la Venetia ne-a cerut sa o desfiintam.

Nu vom accepta ca Romania sa devina un stat represiv. Strada va tine, ca si pana acum, Romania in Europa. Ne vedem vineri seara, la ora 18, in Piata Mare. Fiindca Romania e Europa - si asa va ramane", arata organizatorii de la "Va vedem din Sibiu".

La Satu Mare este organizata in aceasta seara o "Plimbare civica in sprijinul Laurei", intre orele 17:00 - 20:00, pe strada Corneliu Coposu, informeaza presasm.ro.

"Sectia de anchetare a magistratilor, organism infiintat abuziv, in ciuda avizelor negative CSM, a Comisiei de la Venetia, a GRECO, a Consiliului UE, incearca, la comanda politica, pe axa Dragnea - Ghita - Florea+Slugarel sa o blocheze pe fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi in a candida la functia de Procuror Sef al Parchetului European Anticoruptie. Nu putem sta in casa cand Mafia si slugile lor ponegresc in bataie de joc procurorii profesionisti si orice speranta de justitie independenta. Vino cu un fluier, cu un afis la plimbarea noastra civica, alaturi de intreaga tara, alaturi de Laura", arata organizatorii evenimentului din Satu Mare.

Alte orase in care au fost anuntate manifestatii in sprijinul Laurei Codruta Kovesi sunt: Craiova, Timisoara, Constanta, Targu Mures, Oradea, Iasi, Brasov sau Alba Iulia.

C.B.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#mitinguri sustinere kovesi, #proteste Kovesi , #proteste