Rosia Montana: A 13-a noapte de proteste, la Bucuresti - Mars prin Centrul Vechi

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 09:37

   

Rosia Montana: A 13-a noapte de proteste, la Bucuresti - Mars prin Centrul Vechi
Aproximativ 200 de manifestanti au participat vineri seara, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, la un mars prin Centrul Vechi al Capitalei, cateva zeci dintre ei oprindu-se in final in pasajul de la Universitate.

Protestul a inceput la fantana de la Universitate, unde cateva zeci de manifestanti, in majoritate tineri, au venit cu steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele si au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana!".

Dupa ora 22.00, cand numarul lor a crescut la aproximativ 200, protestatarii au plecat in mars prin Centrul Vechi. In drumul printre terase, ei au scandat "Nu plecam, nu capitulam!" si "Vrem cultura, nu cianura!" si au desfasurat un banner de mari dimensiuni, cu mesajul "Viitorii 'mineri de suprafata' fac 'greva' (blocati?) intr-un muzeu subteran, pe banii RMGC. Noi nu ne opunem mineritului. Ne opunem proiectului RMGC. Ne opunem folosirii cianurii. Ne opunem distrugerii naturii si a patrimoniului cultural-istoric".

Unul dintre protestatari a purtat o cutie, pe care era scris "Cutia milei. Vrem sa ne cumparam singuri politicienii".

In jurul orei 23.45, cateva zeci dintre ei s-au oprit in pasajul de la Universitate, unde au continuat sa protesteze.Duminica trecuta, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au blocat centrul Capitalei, la Universitate, dupa un mars pe traseul bd. Nicolae Balcescu - bd. Magheru - bd. Lascar Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Mosilor - bd. Carol.

Proteste similare au avut loc in mai multe orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Sfantu Gheorghe, Suceava si Iasi.

La protestele de pana acum din Capitala, manifestantii au blocat timp de mai multe ore, in timpul noptii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar si un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu. De asemenea, ei au protestat in Piata Constitutiei si in Piata Victoriei.

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate in alte orase din tara, au inceput la 1 septembrie, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Romanii nu trebuie sa se lase jefuiti.
Daca nu ies in masa sa protesteze impotriva guvernului tradator -indiferent de partid, etnie sau nivel de pregatire- inseamna ca suntem o natziune inerta care isi merita soarta. Cred ca numai in Sahel sau in Amazon bastinasii s-ar lasa inselatzi cu 18 miliarde fara sa aiba nicio reactie.
IN HOC SIGNO VINCES
rank 2
If you really, really want to "Salvati Rosia Montana!"...
... then sign this:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/stop-poisoning-and-destruction-our-environment-we-all-share-planet-stop-giant-cyanide-mining-project/YWNMRMfZ

http://wh.gov/l2gyD

Ask all your friends (on facebook, twitter, everywhere!) to go and sign and retweet.

Thank you!

Have a nice day!
schmit
rank 5
1907 unica solutie
Joaca de-a guvernarea trebuie sä aibä un sfärsit..
1907 Unica solutie

Multi au uitat...Istoria se repetä
schmit
rank 5
Discutiile sunt inutile ... cu capetele de beton.
Joaca de-a guvernarea trebuie sä aibä un sfärsit..
1907 Unica solutie

Multi au uitat...Istoria se repetä
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor