Scandal la Arad, unde niste liceeni s-au dus la protestul antiPSD. Conducerea scolii i-a admonestat, iar inspectorul a cerut "nota de relatie"

Sambata, 11 Mai 2019, ora 09:35
12126 citiri
Scandal la Arad, unde niste liceeni s-au dus la protestul antiPSD. Conducerea scolii i-a admonestat, iar inspectorul a cerut "nota de relatie"
Foto: ProTV

A fost scandal, vineri, la un liceu din Lipova (judetul Arad), dupa ce mai multi elevi ar fi plecat de la ore pentru a participa la un protest la adresa PSD. Inspectorul scolar general din judet - care facea parte din echipa de organizare a primirii social-democratilor - a anuntat ca se fac cercetari pentru a se stabili cine i-a mobilizat pe elevi.

Premierul Viorica Dancila si mai multi ministri din cabinetul sau au mers, vineri, la Arad si s-au intalnit cu autoritatile din orasul Lipova. Afland despre aceasta vizita, mai multi oameni din oras s-au mobilizat si au organizat un protest.

Protestatarii au scandat "Hotii" "PSD, ciuma rosie", "Jegosilor", "In democratie, hotii stau la puscarie", dar si alte lozinci impotriva Jandarmeriei si a lui Liviu Dragnea. In plus, parte dintre protestatari au desfasurat un banner pe care scria "orice om ii este teama de Ardeal".

Mare i-a fost surpriza unui director de scoala din Lipova cand a vazut ca printre protestatari sunt si cativa elevi din Liceul Atanasie Marinescu, pe care il conduce. Imediat, directorul - pe nume Lucian Dontu - a incercat sa-i determine pe liceeni sa paraseasca protestul, potrivit aradeon.

"Poate mai dati niste examene. Mai ales tu ...", a spus Dontu adresandu-li-se elevilor, dupa cum se vede intr-un material realizat de ProTV.

Ulterior, directorul a inceput o discutie in contradictoriu cu un manifestant, sustinand ca acesta ar fi un profesor care i-a adus pe elevi la protest, chiar in timpul orelor de curs.

Aceasta discutia a fost intrerupta de un jandarm, care a considerat ca disputa director-profesor ar trebui sa se desfasoara in scoala, nu pe strada, in timpul manifestarii.

La putin timp dupa eveniment, inspectorul scolar general de la Arad, Anca Stoenescu - parte din delegatia PSD care o intampinase pe Viorica Dancila - a spus ca a cerut explicatii de la conducerea liceului cu privire la prezenta elevilor la protestul la adresa PSD.

"Am cerut o nota de relatie de la directorul unitatii de invatamant, pentru ca au fost identificati elevi in fata Primariei, la o actiune care nu avea legatura cu programul scolar", a declarat Anca Stoenescu pentru aradon.ro.

Stoenescu apare pe Facebook in mai multe postari alaturi de liderii organizatiilor locale ale social democratilor si alaturi de Mihai Fifor.

Foto: Facebook/Clotilde Armand

O ancheta a inceput si la nivelul Liceului Atanasie Marinescu, pentru a se stabili cum au ajuns elevii la protest. Daca se va dovedi ca un profesor i-a dus, acesta risca sa fie sanctionat. In schimb, elevii s-au ales doar cu absente, in conditiile in care nicio lege din Romania nu ii impiedica, de fapt, sa participe la manifestatie de bunavoie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#elevi protest PSD Arad, #probleme PSD Arad protest liceeni, #elevi protest Dancila Arad , #proteste