Simbolul protestelor, liberal cu acte-n regula: Daca era pentru partid, aveam pretentii dupa alegeri

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 10:14
3208 citiri
Simbolul protestelor, liberal cu acte-n regula: Daca era pentru partid, aveam pretentii dupa alegeri

Cezar Avramuta s-a facut remarcat, pentru prima oara, la protestele de la Universitate, din iarna lui 2012. A stat cocotat, seri la rand, pe arcada unei ferestre aflate sub balconul Universitatii, fluturand un steag.

Ulterior, barbosul cu steag n-a mai chiulit de la nicio manifestatie anti-prezidentiala.

Dupa ce la Universitate nu s-au mai adunat nici televiziunile, nici manifestantii, barbosul in ie a dat tonul la toate protestele din Capitala, de la manifestarile pro-Nastase, pana la cele din fata sediului de campanie al lui Traian Basescu ori de la nunta Elenei Basescu.

Daca in fata Teatrului National, manifestatii proptiti in fata carelor de reportaj tipau ca nu sunt influentati politic, acum Avramuta declara, pentru Ziare.com, ca este membru PNL de doi ani.

Prestatia revolutionara i-a fost rasplatita, insa, recent, la Gala Tineretului Liberal, cand a fost premiat pentru "apararea valorilor democratice". O zi mai tarziu, protestatarul de serviciu era salutat respectuos de Crin Antonescu, dupa care se intretintea pe holurile Palatului Parlamentului cu edilul Sectorului 6, Rares Manescu.

"Faptul ca am mers la 'toate protestele anti-Basescu' nu arata nicidecum inversunare, ci consecventa si perseverenta. De ce? Pentru ca, asa cum am tot spus pe blog din ianuarie, am simtit ca acum este momentul unei mari schimbari in constiinta lumii, si implicit in cea a romanilor", explica Avramuta pentru Ziare.com.

Liberal, protestatar, filosof...

"Ce-mi doresc eu? Un popor moral si nu lideri morali. Un popor educat intr-u (sic!) moralitate va sti sa-si puna in frunte doar oameni morali. Un popor moral e un popor fericit. Deci, eu vreau un popor fericit. Nu poate exista un popor fericit daca nu e un popor moral. Nu exista fericire in afara moralitatii", continua protestatarul barbos cu un citat de pe blogul personal.

"Adevarata revolutie", precizeaza simbolul protestelor din 2012, este "in inimile noastre".

"Cand ne vom opune minciunii, neadevarului, chiar daca asta poate parea greu, chiar daca asta poate parea 'neprofitabil'. Dar Adevarul nu poate fi profitabil, nu poti 'profita de el', nu poate fi 'speculat'. Nu putem obtine 'beneficii' exterioare de pe urma lui. Dar beneficiiile 'interioare' sant uriase. Toata istoria omenirii ne sta dovada: doar o viata morala, urmand principiile, 'virtutile', merita sa fie traita si 'e plina de substanta'.

Doar cei ce 'cauta adevarul' sant 'eliberati de el'. Si e singura eliberare si singura libertate. O mare multime de romani fac asta demult. Probabil multi dintre cei care nu au iesit la vot. Pentru ca nu aveau pe cine vota. Inima nu ii inseala. Dar cand un carturar adevarat, fara dorinta de putere, va iesi in fata romanilor, tot poporul il va urma. Revolutia valorilor este aceasta revolutie. Aceasta revolutie se petrece in inima noastra.

'Indrazni-ti' (sic!), ne indeamna Invatatorul, 'Eu am cucerit lumea!' Si asta e foarte simplu, pentru ca "nu te teme turma mica, Dumnezeu iti da cu placere imparatia'.

Ce ne trebuie doar, este 'sa stam in adevar', desi, cum spuneam, asta pare greu la inceput. Asta inseamna 'sa indraznim', sa avem un strop de curaj. Trebuie sa avem curajul 'sa fim noi insine', 'sa ne traim vietile' si nu sa ne fie frica de 'gura lumii'", ne mai da Avramuta un citat de pe al doilea blog al sau.

De unde are steagul? De la Dumnezeu

Am vrut sa stim si de unde are barbosul cu ie steagul, obiectul muncii pe care l-a fluturat la fiesce protest.

"Toate 'lucrurile' vin din aceeasi sursa unica: Dumnezeu. Modalitatea concreta prin care ele 'prind viata' nu are mare importanta. Important este doar daca si cand Dumnezeu hotareste ca 'a venit timpul'. Steagul, ca si schimbarea imensa din lume care se petrece acum, vin de la El", ne-a raspuns Avramuta.

Membru PNL cu carnet, liberal dintotdeauna

Protestatarul cu steag admite ca este membru de partid. Iar despre liderul protestelor de la Universitate, insa de pe cealalta parte a strazii, Claudiu Craciun, spune ca face parte dintr-o grupare "neclara", de fap "basista".

"Da, sunt membru PNL 'cu carnet' de 2 ani, dar sunt PNL-ist dintotdeauna. Si am afirmat asta in piata foarte clar de la inceput. Din aceasta cauza, am avut o gramada de conflicte cu 'grupari' cu orientari neclare (de fapt basiste) inca din februarie, si mai apoi, tot anul. Una dintre ele era chiar gruparea 'condusa' de Claudiu Craciun", ne mai spune Avramuta.

Cand i se atrage atentia ca, in ianuarie 2012, protestatarii spuneau ca sunt independenti politic, barbosul cu steag sustine ca "orice protest este o manifestare a unei opinii politice. Daca un protest este organizat politic este cu totul altceva".

"Iar daca un membru de partid participa la un protest, nu inseamna ca o face in calitate de membru de partid. La fel cum un sot sau un angajat nu inseamna ca vine la protest in numele familiei sau organizatiei la care este angajat. In particular, eu am venit la proteste in nume personal, fara ca 'Sa cer voie partidului' sau altcuiva sa fac asta. Am facut-o din constiinta. Si la fel o fac in continuare.

Daca o faceam pentru partid, cu siguranta ca as fi avut pretentii dupa alegeri", a mai marturisit protestatarul cu steag.

Pretentii pentru un loc de parlamentar?

Daca la alegerile din decembrie nu a avut, cu singuranta, nicio pretentie, planurile sale pentru 2016 raman ...incerte.

"In 2016 ca si oricand altcandva vizez 'sa cunosc Adevarul' (care o data cunoscut, te face liber), sa-L cunosc pe Dumnezeu, sa 'ma cunosc pe mine insumi' si sa fac 'voia Tatalui Ceresc'. Aceste 'chestii' nu au legatura cu 'lucrurile lumesti;, cum sunt joburile sau altele asemenea.

Ce fac in exterior nu are prea mare importanta pentru mine, atata vreme cat nu-mi stanjeneste cautarea", a justificat, in maniera proprie, Avramuta.

Cezar Avramuta s-a nascut in Constanta, a urmat Liceul Nicolae Balcescu din Pitesti si a absolvit Universitatea din Pitesti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Avramuta barbos protestatar, #barbos ie proteste , #proteste