Sindicalistii protesteaza in fata Ministerului Muncii - Sulfina Barbu, huiduita (Video)

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 11:54
2127 citiri
Sindicalistii protesteaza in fata Ministerului Muncii - Sulfina Barbu, huiduita (Video)
Foto: Antena 3

Aproape 200 de sindicalistii de la "Carte Alfa" si BNS, nemultumiti ca negocierile privind stabilirea sectoarelor de activitate nu s-au finalizat, protesteaza, miercuri dimineata, in fata Ministerul Muncii.

Sindicalistii, inarmati cu pancarte si fluiere, ameninta ca, in cazul in care cerintele lor nu vor fi luate in seama, se vor demara proteste si la nivel local.

Protestarii au huiduit-o si pe Sulfina Barbu, noul ministru al Muncii, investita in functie luni dupa-amiaza in locul lui Sebastian Lazaroiu.

"Suntem obisnuiti odata cu inceperea toamnei sa inceapa si protestele sindicale. Vom discuta cu ei, suntem deschisi, insa astazi domnul Mocanu va discuta cu ei. Maine am disponibilitatea sa discut si eu", a declarat Sulfina Barbu, care a plecat de la minister fara a sta de vorba cu sindicalistii.

In timp ce noul ministru vorbea, sindicalistii scandau "hotii". "Oricine are dreptul la libera exprimare", a replicat Sulfina Barbu.

"Imi doresc ca noul ministru al Muncii (n.r. - Sulfina Barbu) sa fie mai deschis dialogului decat cel care saptamana trecuta a iesit din dispozitiv. Am inteles ca discuta cu domnul Botis. In opinia noastra, daca isi va lua consilier precum fostul ministru, solutiile nu vor fi cele mai corecte", a declarat unul dintre sindicalisi, intr-o interventie la Antena 3.

"Paznicul de la poarta ministerului este mai bine pregatit decat domnul Botis", a completat un alt protestatar care picheteaza Ministerul Muncii miercuri dimineata.

Sindicalistii intrerup dialogul cu Guvernul

Totodata, cele cinci confederatii sindicale au hotarat sa intrerupa dialogul cu Guvernul. Acestea au anuntat ca se vor autosuspenda pe perioada nederminata din toate comisiile de dialog social si din Consiliul Economic si Social (CES), nemultumiti de prevederile legale privind dreptul la negocieri colective.

Proteste zilnice in fata Ministerului Muncii, incepand de miercuri

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, prezent si el la manifestatie, a apreciat ca "Guvernul este prima instanta care nu respecta legea". Toate cele cinci confederatii sindicale, a subliniat Hossu, vor s-o determine pe Sulfina Barbu sa reia negocierile intrerupte pe vremea lui Nelu Ioan Botis.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical, anuntasera, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca vor organiza, in perioada 21 septembrie - 1 octombrie, actiuni de protest si pichetari in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Sindicalistii propuneau, in urma cu jumatate de an, impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate. Acest lucru ar fi insemnat ca in Romania ar putea exista 40 de salarii minime pe economie, cate unul alocat pentru fiecare sector, plus sistemul bugetar.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#protest Ministerul Muncii sindicalisti, #protest Cartel Alfa Ministerul Muncii, #sectoare activitate salarii , #proteste