Ziare.com

Sindicalistii de la Dacia protesteaza

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 12:02

   

Sindicalistii de la Dacia protesteaza
Peste 10.000 de oameni sunt asteptati sa participe, marti, la mitingul de protest fata de politica sociala a Guvernului, organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) in centrul orasului Mioveni.

La actiunea sindicala si-au anuntat participarea, pe langa salariatii de la Uzina Dacia si de la mai multe societati furnizoare, reprezentanti ai unor organizatii sindicale din administratie, educatie si sanatate.

"Va fi un protest impotriva modificarilor Codului muncii, legilor cu privire la contractele colective de munca, legii sindicatelor, legii conflictelor de munca si impotriva scumpirii carburantilor", se arata intr-un comunicat transmis de SAD.

Potrivit viceliderului sindicatului, Marin Anghel, protestul nu este indreptat impotriva patronatului de la Dacia, cu care nu exista niciun fel de dispute in acest moment.

"Acum nu avem nicio problema cu patronatul, avem o mare problema cu politica sociala a Guvernului. Doar guvernantii sunt cei vizati", a precizat Anghel.

Mitingul de protest se va desfasura intre orele 13.00 si 16.00, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din orasul Mioveni.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Arges, coloanele de manifestanti de la Dacia vor iesi pe portile uzinei la ora 12,00 si se vor deplasa spre centrul orasului Mioveni pe un traseu prestabilit, supravegheat de fortele de ordine.

Pe perioada desfasurarii protestului, va fi oprita circulatia pe mai multe strazi din zona centrala a orasului Mioveni, traficul urmand sa fie deviat pe rute ocolitoare. De asemenea, este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice intre orele 11,00 si 17,00 in zona de desfasurarea protestului si in zonele invecinate.

Citeste mai multe despre protestd dacia minting dacia mioveni
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1059 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor