Sindicalistii din Mures vor protesta la Congresul UDMR, desi nu au autorizatie

Joi, 24 Februarie 2011, ora 23:42
1398 citiri
Sindicalistii din Mures vor protesta la Congresul UDMR, desi nu au autorizatie

Presedintele CNSLR Fratia Mures, Calin Cocis, a declarat, joi, ca sindicalistii nu au nevoie de autorizatie pentru a picheta cladirea in care se desfasoara Congresul UDMR, la Oradea, ci doar trebuie ca autoritatile sa fie instiintate despre acest lucru.

"Ar fi chiar culmea sa cerem voie sa mergem la noi acasa, avand in vedere ca lucrarile congresului au loc la Casa Sindicatelor. Deci, colegii nostri fac ce vor in casa lor. Mai mult, vom organiza si de aici, din Targu Mures, o plecare, cel mai probabil un autocar de colegi din sindicate", a declarat Cocis.

Liderul sindical a mai spus ca la fel s-a intamplat si cand au pichetat lucrarile Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, cand li s-a spus ca nu primesc autorizatie pentru ca deranjeaza.

Olosz (UDMR): Nu ne aliem cu PSD, cat timp au protocol cu PRM - TV Ziare.com

"Pai asta este si scopul nostru, sa deranjam. Sa le atragem atentia celor din UDMR ca, daca nu ies de la guvernare, daca isi asuma raspunderea pe Codul Muncii, vor fi si victime din randul etnicilor maghiari", a declarat si secretarul general al CNSLR Fratia, Maria Dandarau.

Candidatul la presedintia UDMR Kelemen Hunor, ministrul al Culturii si Patrimoniului National, a criticat intentia sindicatelor de a organiza actiuni de protest in 26 februarie, la Oradea, in timpul Congresului UDMR.

"Sindicatele confunda un eveniment intern al unei organizatii politice cu activitatea guvernului sau a parlamentului. Noi nu vom dezbate acolo Codul Muncii, Congresul constituie evenimentul cel mai important al Uniunii noastre, in cadrul caruia vom discuta despre treburile noastre proprii, interne", a subliniat Kelemen Hunor.

Borbely: UDMR ar putea da premierul

"Cer si pe aceasta cale primarului municipiului Oradea sa nu autorizeze manifestatia de protest in timpul desfasurarii lucrarilor Congresului UDMR, deoarece acesta nu are nicio legatura cu revendicarile sindicatelor", a adaugat Kelemen Hunor. In acelasi timp, el a mentionat ca, daca va fi ales presedinte al UDMR, dupa congres va fi deschis dialogului cu sindicatele, dar pana atunci le cere liderilor sindicali sa renunte la actiunile de protest preconizate.

Reprezentantii BNS, CNSLR Fratia, Conventia Sindicatelor Democratice, Cartel Alfa si Meridian au cerut Primariei Oradea aprobarea pentru a organiza, sambata, o actiune de protest pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, locatie in care se va desfasura cel de-al 10-lea Congres al UDMR, dar Comisia locala de ordine publica Oradea nu a avizat cererea sindicatelor.

"Solicitarea sindicatelor a fost analizat de Comisia locala de ordine publica, organism din care fac parte reprezentanti ai Primariei Oradea, Inspectoratului Judetean de Jandarmerie, Inspectoratului Judetean de Politiei si Politiei Locale Oradea.

Cererea nu a primit aviz favorabil, intrucat ar fi fost incalcata Legea 60 din 1990, care prevede ca in ziua si in locul desfasurarii unui eveniment public nu poate fi aprobata desfasurarea unui alt eveniment, care ar putea genera tulburari ale ordinii publice", a precizat Ionel Vila, secretarul Municipiului Oradea.

Citeste si:
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Sursa: rNews
Comentarii
gabrielteodorescu
rank 3
...impotriva noului Cod al Muncii!!! semnati si promovati petitia
un cetatean european
rank 5
Incalca o lege din 1990? Pai, atunci, e voie la protest. Basescu si Boc le incalca si pe acelea care le-au dat ei, ca de celelalte, nu mai vorbim.