Sindicalistii din preuniversitar, decisi sa protesteze pana cand vor dialoga cu Funeriu

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 13:34
784 citiri
Sindicalistii din preuniversitar, decisi sa protesteze pana cand vor dialoga cu Funeriu
Foto: Arhiva

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar sunt decisi sa continue protestele la Ministerul Educatiei pana cand se vor intalni cu ministrul Funeriu si se va gasi o solutie pentru problemele pe care ei le reclama, au declarat, joi, reprezentantii FSLI.

"Miercuri, exista o 'portita' sa ne intalnim cu cei de la minister, insa a intervenit sedinta de guvern si nu s-a mai intamplat nimic. Vom continua sa protestam pana cand cineva isi va face timp sa stea de vorba cu noi", spun cei din Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Sindicalistii din preuniversitar protesteaza joi, pentru a treia zi consecutiv, in fata Ministerului Educatiei. Ei sunt nemultumiti, in principal, de bugetul alocat invatamantului si, implicit, de nivelul salariilor.

Peste 100 de cadre didactice, in majoritate de la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), s-au adunat la ora 11.00 in fata institutiei conduse de ministrul Daniel Funeriu.

Pichetarea Ministerului Educatiei va continua vineri, urmand sa fie reluata saptamana viitoare, marti.

Sindicalistii cer guvernului si Ministerului Educatiei sa isi revizuiasca atitudinea fata de politica salariala si sa nu inghete salariile angajatiilor din sistemul public in 2012. "Reamintim opiniei publice faptul ca in acest moment salariatii din educatie au de recuperat de la Statul roman 33,4%, potrivit deciziilor obtinute in instanta. La acestea se mai adauga alte 12 procente, bani nerecuperati din taierea salariilor cu 25%, aplicata in luna iunie 2010. Subliniem inca o data ca nerespectarea hotararilor judecatoresti irevocabile privind plata unor drepturi salariale, reprezinta un abuz fara precedent si totodata asistam la incalcarea drepturilor consfintite de Conventia Europeana a Drepturilor Omului", spun reprezentantii FSLI.

Cei de la FSLI mai solicita deblocarea posturilor din unitatile de invatamant, in conditiile "lipsei acute de personal", si rezolvarea problemei supraaglomerarii din gradinite si scoli, in conditiile in care, spun ei, sunt numeroase situatii in care o educatoare, de pilda, este nevoita sa se ocupe de 40 de copii, desi legea prevede un numar maxim de 20 de prescolari, la grupa.

FSLI mai cere ministerului de resort respectarea prevederilor Legii Educatiei Nationale, prin care educatia ar trebui sa primeasca 6% din PIB incepand cu 1 ianuarie 2012, si respinge propunerea guvernului de a aloca sistemului de invatamant doar 2% din PIB.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#protest sindicalisti educatie Funeriu, #proteste Educatie FSLI , #proteste