Sindicalistii europeni isi exprima solidaritatea cu cei romani

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:02
1662 citiri
Sindicalistii europeni isi exprima solidaritatea cu cei romani
Foto: Arhiva

Mai multe sindicate europene si-au declarat solidaritatea cu miscarile de protest ale sindicalistilor din Romania, cauzate de masurile de austeritate propuse de Guvern.

"Exista o sansa pentru sindicatele din Romania de a demonstra ca acestea au in continuare capacitatea de solidaritate in numele carora militeaza. Sindicalistii sunt cei care pot aprinde motoarele demnitatii si ale sperantei salariatilor, care astazi se vad mai umiliti ca niciodata. Ei nu trebuie sa devina victima incapacitatii Guvernului de a gestiona criza", arata sindicalistii din Confederatia Nationala a Sindicatelor din Republica Moldova citati intr-un comunicat de presa al Confederatiei "Cartel Alfa" remis Mediafax

Totodata, Secretariatul Regional Ticino si Moesa al Sindicatului UNIA din Italia si-a afirmat sprijinul in "lupta pentru mentinerea contractelor colective de munca, a reducerii salariilor, a modificarii Codului Muncii".

Uniunea Sindicala Elvetiana si-a exprimat si ea solidaritatea totala cu lucratorii din Romania si confederatiile sindicale privind lupta impotriva reducerii generale a salariilor si pensiilor.

"Criza nu ar trebui sa fie un pretext pentru astfel de sacrificii inacceptabile impuse populatiei in numele unei asa-zise solidaritati sociale prin incalcarea violenta a tuturor regulilor Organizatiei Internationale a Muncii", au transmis sindicalistii elvetieni.

Confederatia Generala a Muncii din Franta si-a afirmat, de asemenea, solidaritatea cu toate actiunile sindicale din Romania.

Confederatiile "Cartel Alfa", BNS, CNSLR Fratia, CSDR si CNS Meridian au decis sa continue actiunile de protest fata de reducerea salariilor si pensiilor.

Luni, peste 500 de sindicalisti protesteaza la sediul Parlamentului, unde Guvernul urmeaza sa isi angajeze raspunderea pe masurile de austeritate. Mitingurile la sediul Parlamentului vor continua marti si miercuri, cu cate 1.500 - 2.000 de persoane in fiecare zi.

Confederatiile sindicale pregatesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, in 15 iunie, cand ar urma sa fie votata motiunea de cenzura impotriva Guvernului ce va fi depusa de Opozitie. Sindicalistii vor sa faca atunci un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste sindicate, #solidaritate sindicate europene, #proteste Romania , #proteste
Comentarii
Poza vasile_sf
vasile_sf
rank 2
Gainarilor astora le e frica de salariile mai mici din Romania care atrag firmele vestice aici. Deci interesul lor este direct, personal si IMPOTRIVA interesului national al Romaniei