Sindicalistii picheteaza sediul PD-L din Bucuresti (Video)

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 12:40
1578 citiri
Sindicalistii picheteaza sediul PD-L din Bucuresti (Video)
Foto: Realitatea TV

In jur de 50 de sindicalisti s-au adunat vineri dimineata, in fata sediului PD-L din Bucuresti, in ciuda frigului si a ploii de afara.

Asa cum au anuntat miercuri, reprezentantii mai multor confederatii sindicale au pichetat sediile partidelor de la guvernare, protestand astfel fata de scaderea salariilor si masurile de austeritate luate de Guvernul Boc.

Angajatii din penitenciare nu au putut participa la protest, pentru ca au fost anuntati, vineri dimineata, ca se da alarma si sunt consemnati in unitati.

"Am decis sa pichetam sediile partidelor de la guvernare. Mitingurile, cat de mari ar fi, transmit un mesaj. Vom avea in maini poze ale parlamentarilor de la putere", a declarat vineri, la Realitatea TV, un reprezentant al confederatiei Meridian.

Protestatarii au tinut in maini poze cu mai multi parlamentari printre care Gabriel Oprea, Anghel Iordanescu, Teodor Paleologu, Cristian Diaconescu, Vasile Blaga, Catalin Croitoru, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, insotite de mai multe texte: "Ei ne-au adus in saracie", "Ati mintit, ati jurat stramb", Ati tradat poporul".

Sindicalistii cer in primul rand cresterea la 750 de lei a salariului minim pe economie, revenirea la lefurile din septembrie 2009 si oprirea disponibilizarilor.

Sindicalistii vor picheta in fiecare vineri sediile partidelor si locuintele deputatilor

Liderii sindicali ameninta ca vor scoate in strada zeci de mii de oameni si iau in calcul posibilitatea grevei generale in mai multe sectoare de activitate, dupa cum au declarat liderii celor cinci confederatii sindicale, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Sindicatele vor sa scoata in strada, intr-o zi din intervalul 25-30 octombrie, peste 70.000 de oameni la un miting de amploare in care sa-si sustina revendicarile, dupa ce liderii confederatiilor au convenit sa aiba actiuni de protest comune de acum incolo.

UPDATE: Desi pichetarea sediului PD-L a fost aprobata pana la ora 16.00, protestatarii au renuntat in jurul orei 13.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste sindicalisti partide, #proteste Bucuresti octombrie 2010 , #proteste