Superimunitatea si "puslamalele" din Parlament scot oamenii in strada - se anunta proteste la Universitate

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 19:14
3680 citiri
Superimunitatea si "puslamalele" din Parlament scot oamenii in strada - se anunta proteste la Universitate

Un amplu protest se anunta duminica, pe 15 decembrie, la ora 16:00, in Piata Universitatii din Capitala, fata de amendamentele aduse noului Cod Penal

Evenimentul, denumit "protest impotriva puslamalelor din Parlamen", a fost anuntat prin intermediul unui eveniment creat pe reteua de socializare Facebook, iar in doar cateva ore peste 700 de persoane au confirmat ca vor participa.

Ponta vrea amnistia si Codul Penal rediscutate in Parlament: Reactia Ambasadei SUA, total gresita (Video)

Organizatorii protestului reclama faptul ca modificarile aduse Codului Penal "dau mana libera la furat camarilei care ne paraziteaza". Totodata, acestia sunt nemultumiti si de modificarile ce fac din calomnie si insulta infractiuni, ingradindu-se astfel libertatea presei si de exprimare.

De asemenea, cei care au organizat evenimentul sustin ca parlamentarii "si-au arogat superimunitate, modificand legea astfel incat ei sa nu poata fi anchetati de DNA pentru fapte de coruptie (abuz in serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul si uzul de fals, trafic de influenta) si nici sa nu mai poata fi verificati de ANI pentru incompatibilitat".

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

Ei reclama si faptul ca legea amnistiei va garanta libertatea a numerosi politicieni implicati in dosare de coruptie.

Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut marti in regim de urgenta cateva proiecte legislative extrem de controversate, pentru care este for decizional: Legea amnistiei, Legea minelor (absolut necesara pentru proiectul Rosia Montana) si Legea lobby-ului.

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus, marti, cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate.

Reactia DNA la superimunitate: Parlamentarii judecati pentru coruptie ar putea fi achitati. Condamnatii - eliberati

Ulterior, Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat ca urmareste cu ingrijorare modificarile aduse Codului Penal de parlamentarii romani. Reactii similare au avut Comisia Europeana, si ambasadele Germaniei, SUA, Finlandei si Marii Britanii.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest lege aministie, #protest Bucuresti modificari lege, #amendamente Cod Penal proteste , #proteste